NA24.no

Mot uendrede oljekvoter

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Oljeministrene i OPEC møtes, og det signaliseres status quo.

Ministerne i organisasjonen av oljeeksporterende land, OPEC, skal møtes i Wien denne uken for å diskutere utviklingen i oljeprisen. Signalene før møtet i oljekartellet går på at det ikke vil bli vedtatt noen endringer i medlemslandenes produksjons- og eksportkvoter.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er ingen unnskyldninger til å endre nåværende produksjonsnivåer. Prisene er komfortable og legger ikke økt press på ministerne for å endre produksjonen, sier Iraks OPEC-guvernør Falah Alamri til nyhetsbyrået Dow Jones tirsdag.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Oljeprisen har den siste tiden holdt seg rundt 60 dollar per fat etter å ha steget de siste månedene etter at bunnen ble nådd i desember i fjor langt nede på 30-tallet.

Saudi-Arabia som er det ledende medlemmet i OPEC, ser ut til å være på linje med Irak. Saudis oljeminister Ali al-Naimi uttaler til den arabiske dagsavisen Al Hayat tirsdag at det ikke forventes noen endringer i OEPC-kvotene.

Det som bekymrer OPEC er de høye oljelagrene, som har krabbet opp fra et normal nivå på 52 dagers forbruk til 62 dagers forbruk.

Prisen på et fat nordsjøolje for levering i juli lå ved 10-tiden tirsdag på 59,53 dollar per fat etter et fall på en drøy prosent i tidlig handel.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere