*Nettavisen* Økonomi.

Mottok heder og ære

Foto: FABRIZIO BENSCH (Reuters)

NHO Reiseliv deler i år ut hedersprisen til Sundvolden Hotel og Utvika Camping.

I det mest krevende døgnet Norge har opplevd satte medarbeidere, ledere og gjester standarden for det som har kjennetegnet nordmenns måte å svare på terrorangrepet 22. juli.

- De to virksomhetene vil for alltid være et symbol på handlekraft, medmenneskelighet og omsorg, sier Ragnar Heggdal, president i NHO Reiseliv i en pressemelding.

Betyr mye for mange
Mange frivillige og ansatte påtok seg et stort ansvar den dagen og dagene som fulgte. Et ansvar som har betydd så enormt mye for veldig mange. I god tid før de første ofrene fra Utøya nådde fastlandet hadde medarbeidere fra de to virksomhetene satt i gang organiseringen av krisemottak og pårørendesenter. Politiet har anslått at det var mellom 800 og 900 overlevende og pårørende på hotellet det første døgnet.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Vinner med rak rygg
Hedersprisvinnerne har stått rakrygget gjennom en meget vanskelig og krevende oppgave. De har vist omtanke, medmenneskelighet og omsorg. Engasjementet og handlingsviljen har vært enorm. Det som skjedde på Utøya var et overgrep mot samfunnet. Derfor er det så ekstra flott at det finnes samfunnsengasjerte og så gode mennesker som de som jobber på Utvika Camping og Sundvolden Hotel.

– Sundvolden Hotel og Utvika Camping er flotte ambassadører for norsk reiselivsnæring. De er gode mennesker og flotte symboler med god handlekraft. Uten innsatsen som alle de ansatte ved Utvika Camping og Sundvolden Hotel la ned denne dagen i juli, kunne resultatet blitt langt verre. Det er vi og en hel nasjon evig takknemlige for, sier president i NHO Reiseliv, Ragnar Heggdal, i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.