NA24.no

Mørke skyer på Wall Street

Sist oppdatert:
Svak åpning på USA-børsene.

Pilene peker nedover på Wall Street torsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Den brede indeksen S&P 500 faller 0,9 prosent til 824,68 poeng, mens industriindeksen Dow Jones er ned 0,7 prosent til 7.988,36 poeng. Teknologibaserte Nasdaq faller 1,1 prosent til 1.499,51 poeng.

Investorene har fått nye tegn om at den økonomiske nedturen kommer til å ramme flere selskaper ytterligere fremover i tillegg til nye dystre rapporter fra arbeidsmarkedet.

Cisco, verdens største produsent av nettverksutstyr rapporterte at kundene kuttet sine investeringer i januar og spår en salgsnedgang på 20 prosent i første kvartal. Dell, den nest største produsenten av PC`er faller i førhandelen etter at JPMorgan Chase & Co anbefaler salg av aksjen.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

- Markedet faller på resultatrapportene. Enkelte av de er slett ikke betryggende, sier analytiker Jean-Christophe Liard i KBL Richelieu Gestion i Paris til Bloomberg News.

Slette jobbtall
Investorene fikk seg også en ny støkk med de ukentlige statistikken fra arbeidsdepartementet. Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd steg med 35.000 til 626.000 i forrige uke.Dette er det høyeste antallet siden november 1982.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Bloomberg News ventet økonomene at 585.000 førstegangssøkende skulle møte opp på arbeidskontorene.

Antallet søkere til arbeidsledighetstrygd som har vært søkere i mer enn én uke steg med 20.000 personer til 4.788.000.

Produktiviteten øker
Samtidig viser en annen statistikk at problemene i økonomien hindrer ikke amerikanerne å bli mer produktive. Produktiviteten utenfor jordbruket steg med 3,2 prosent i en årlig veksttakt i fjerde kvartal. Det skjer til tross for at den amerikanske økonomien er inne i den verste nedgangsperioden på mer enn 25 år.

- Det er et tegn på at næringslivet er raskt ute med å redusere bemanningen for å møte utfordringene med resesjonen, skriver Dow Jones Newswire.

Ifølge nyhetsbyrået forventet økonomene at produksjonene ville vise en veksttakt på 2 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere