NA24.no

Mørkere for solkjempe

Sist oppdatert:
Solcelleprodusenten varsler fallende inntekter og trekker med seg solenergiaksjene.

REC-konkurrent og eier har kommet med et negativt varsel.

NA24 - din næringslivsavis

Solcelleprodusenten Q-Cells venter ikke å nå produksjon- salg og inntektsmålene for 2008 som følge av finanskrisen.

Selskapet meldte i morgentimene at det kutter helårsestimatene fordi en rekke kunder har utsatt avtalte leveranser til neste år. Selskapet advarte også mot at svakere forhold for prosjektfinansiering og usikker markedssituasjon vil bety at etterspørselen vil være svak inn i begynnelsen av neste år.

Analytiker Stephan Droxner i LBBW sier til Dow Jones Newswires at resultatvarselet fra selskapet har svekket investorenes og markedets tillit til konsernledelsen i Q-Cells, ettersom varselet kommer bare en uke etter at konsernsjef Anton Milner opprettholdt utsiktene i et intervju med Financial Times.

På børsen i Frankfurt faller aksjekursen i Q-Cells over 20 prosent.

Q-Cells sier nå at det forventer at produksjonsvolumet i kjernevirksomhet for 2008 utgjør rundt maks 570 megawatt, mot tidligere prognose på rundt 585 megawatt. Konsolidert salg forventes å endte på totalt 1,23 milliarder euro, ned fra forrige prognose på 1,35 milliarder euro. Selskapets driftsresultat er ventet å ende på rundt 205 millioner euro, mot tidligere prognose på 260 millioner euro.

Nettoinntektene for 2008 er forventet å komme inn på rundt 185 millioner euro, mot tidligere prognose på 215 millioner euro.

Ved siden av Orkla som kontrollerer rundt 40 prosent av REC er Q-Cells nest største aksjonær i det norske solenergiselskapet. De to er også konkurrenter. REC-aksjen faller 9,00 prosent til 60,70 kroner, mens Orkla faller 1,10 prosent til 40,45 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere