NA24.no

Mørkere for solkjempe

Sist oppdatert:
Suntech Power kuttet i arbeidsstokken i fjerde kvartal og dropper planlagt ekspansjon.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har Suntech Power Holding Co. Ltd. sagt opp ti prosent av arbeidsstokken på 8.000 i løpet av fjerde kvartal.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Samtidig har selskapet, som er blant de ledende i verden på produksjon av solcellepaneler, besluttet å utsette planene om å utvide produksjonskapasiteten med 40 prosent i 2009.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Oppsigelsene og utsettelsen skyldes ifølge Suntech svak etterspørsel. Beslutningen føyer seg inn i rekken av negative signaler fra solcellebransjen i kjølvannet av finanskrisens oppblomstring.

- Selskapet planla å øke kapasiteten. Men vi har besluttet å utsettes den som følge av effektene av finanskrisen og de reelle markedsforholdene, sier en talskvinne til Reuters.

Meldingene om kuttene ble rapportert mandag av den kinesiske avisen China Business News, som viste til uttalelser fra selskapets kinesiske styreformann Shi Zhengrong.

Suntech-aksjen falt 14 prosent i New York mandag på en ellers tung dag for bransjen i aksjemarkedet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere