NA24.no

Møt en veldedig valutaspekulant

(gregsecker.co.uk)
Sist oppdatert:
Greg Secker bruker psykologens verktøykasse når han lærer sine disipler valutahandel.

Kan valutaspekulasjon være veien til økonomisk uavhengighet for mannen i gata? Kan valutaspekulasjon gå hånd i hånd med ønsket om å redde verden?

Greg Secker reiser verden rundt for å fortelle folk hvordan de kan bli gode valutaspekulanter ved hjelp av teknikker fra psykologien. Selv bruker han mye av tiden og pengene sine på veldedige formål.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Penge-coach
Coaching er definitivt i tiden. Karrierebevisste arbeidstakere har skaffet seg coach. Har du møtt veggen og går sykemeldt, er sannsynligheten stor for at en coach er skaffet til veie for å få deg tilbake på sporet.

Men hvordan kan en coach hjelpe deg til å bli en god valutaspekulant?

Greg Secker, administrerende direktør i selskapet Knowledge to Action, tror fullt og helt på «psykologien bak økonomisk suksess».

Sprer budskapet
Han reiser verden rundt og holder foredrag sammen med andre gründere som har lykkes internasjonalt.

Noe av kjernen i Seckers lære er at folks følelser og underbevissthet spiller en aktiv rolle i hvor vellykket de er når det kommer til investeringer og handel.

Ifølge Greg drømmer mange mennesker om å være velstående, samtidig som de også har en underbevisst frykt og skyldfølelse knyttet til å være rik. Dette gjør i bunn og grunn at de saboterer sin egen suksess.

Secker sier:

Problematisk rikdom
-Still deg selv spørsmålet; hva tenker du om å ha virkelig økonomisk suksess? Det vil ikke komme som noen overraskelse at du får opp lystbetonte bilder om å leve det gode liv. Spør deg selv hva du husker at menneskene rundt deg sa om penger da du var barn, og det avslører hvordan du føler rundt dette med penger i dag.

- Når de skal begynne handle med ekte penger, blir de følelsesmessig involvert, sier Secker.

Seckers jobb er å få folk til å forstå at de ikke er guder som kan skaffe seg ubegrenset rikdom gjennom valutaspekulasjon.

- Må være jordnære
- De må forstå at det er teknikkene de lærer som gir dem suksess, ikke deres uovertrufne egenskaper som person.

De som bare vil oppleve spenningen ved valutahandel har ifølge Secker ikke noe på hans kurs å gjøre.

Secker er i Norge for å gi en smakebit på teknikkene som har gjort ham selv rik, og som han årlig lærer bort til titusener av mennesker over hele verden. Han skal snakke på en gratis inspirasjonssamling - Inspirator Forum - i Trondheim, Stavanger og Oslo denne uken.

- Sitter mellom øra
Psykologi spiller altså en viktig rolle i Seckers opplegg.

Når han går dypere inn i disse betraktningene, mener han at det er et psykologisk mønster eller en tankegang bak hvorfor folk gjør visse ting feil eller riktig når de driver med valutahandel.

For virkelig å realisere ditt økonomiske potensial, må du bryte med negative vaner og tankeprosesser som du kanskje ikke selv er klar over at du har engang, hevder Secker.

Barndommen viktig
- Det er aldri hvordan vi tenker rundt noe som definerer våre handlinger, men hvordan vi føler omkring det samme temaet. Dermed er det måten dine barndomsminner har preget deg som er utgangspunkt for hva du gjør, sier Secker.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

- Hvis en forelder sa «vi har ikke råd til det» hører du ikke «la oss utøve en viss grad av økonomisk tilbakeholdenhet her!», men derimot: «Det er en kategori av mennesker som har råd ting i livet, du er ikke i den kategorien».

Secker mener denne typen tanker hindrer oss i å tro at økonomisk suksess og aktiviteter knyttet til å skape rikdom er en del av hvem vi er - vår identitet. Dermed unngår vi disse ubevisst og velger istedet andre aktiviteter som ikke i samme grad fører til økonomisk frihet.

Ikke for unge gamblere
Secker forteller at den typiske kursdeltakeren er en mann på rundt 50 år med en profesjonell karriere bak seg, og selvsagt en del penger til overs som han ønsker å sette i arbeid.

Normalt har de en konto på 50.000-100.000 kroner å handle for.

Så hvor kommer egentlig dette med coachingen inn?

Secker forklarer at coachens rolle er å få deg til å utnytte bedre de kunnskapene du allerede har om valutahandel.

Får ting gjort
-Coachens rolle er å se til at det du ønsker å gjøre faktisk blir gjort, sier Secker.

Secker var bare i slutten av 20-årene da han hoppet av jobben som valutahandler i Mellon Financial Corporation.

Åtte år etter at han startet opp har 90.000 mennesker hørt Secker foredra i regi av Knowledge to Action. Omtrent 25.000 har deltatt på kursene.

Vil gi noe tilbake
Du er opptatt av veldedighet. Hvorfor er det viktig for en ung mann med suksess innenfor valutahandel å drive med veldedighet?

- Det var tilfeldighetenes spill, sier Secker, og forteller at han som ung og tilsynelatende vellykket finansmann egentlig var en overvektig, deprimert valutahandler med hang til for mye alkohol.

Han var trett av å sitte hjemme og handle valuta og føle seg slik.

Dermed endte han opp på tre dagers kurs med den verdensberømte motivatoren Anthony Robbins.

Hjelper ungdommen
- Nå bruker jeg 40 prosent av tiden min på veldedighet, sier Secker.

Han støtter flere veldeighetsprosjekter gjennom The Knowledge To Action Foundation i England.

Ved å bruke sin egen kunnskap og sine kontakter med profesjonelle aktører innenfor motivasjon og coaching, ønsker han å tilby unge mennesker det han kaller «byggeklosser for et godt liv».

-Dette er ungdom som ikke ellers ville ha fått tilgang på denne verdifulle kunnskapen, sier Secker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere