NA24.no

Møt kaffe-dama til Bush

Sist oppdatert:
Kaffen til Valerie er en president verdig. Møt dama som serverer sort gull til verdens mest berømte cowboy.

CRAWFORD, TEXAS (Nettavisen): Han er over hele verden kjent som både president, tørrlagt alkoholiker, forhenværende guvernør, rancheier og ufrivillig komiker.

Men for Valerie Cipriani er George W. Bush først og fremst kompis, kaffekamerat og middagsgjest.

- Det blir godt å få ham hjem igjen. Og jeg gleder meg til å diskutere politikk med ham over en kaffekopp, sier Valerie smilende til Nettavisen.

Hun har vært venn av «Georgie» og kona Laura Bush helt siden nittitallet.

Populær kafé
Flere ganger har hun også hatt besøk av «Papa Bush», tidligere president George Bush sr., og store politikere som den tyske forbundskansleren Angela Merkel og visepresident Dick Cheney har vært på besøk. For øvrig har også Jessica Simpson og hennes tidligere ektemann Nick Lacey lagt turen innom. Uten sammenligning for øvrig ...

(Artikkelen fortsetter under videoreportasjen)

HTML EMBED

Vi sitter i stolen som gjennom en årrekke er blitt preget av rumpa til George W. Bush. Akkurat i «vår» stol og ved «vårt» bord, har han nytt sin morgenkaffe i kafeen til Valerie Cipriani og ektemannen Donald.

Akkurat her på «The Coffee Shop Café» utenfor Crawford, Texas. har den nåværende presidenten sittet mang en morgen og drukket sin kaffe og både sladret og diskutert med sine nabo-cowboyer.

Kafeen som Valerie og ektemannen Donald driver, har vært stamkafeen til Bush helt siden han flyttet til Texas, og fram til han ble president. Her har han drukket sin sorte kaffe («cowboys always drink it black») og spist sitt favorittmåltid – «Chicken fried steak».

Har lovet å komme tilbake
Som president har besøkene blitt langt færre. Men en æra går mot slutten. USAs «verste» president gjennom tidene – i hvert fall ifølge Washington Post – skal flytte hjem. Og skal igjen drikke sin morgenkaffe med den faste gjengen på Ciprianis kafé.

- Når han flytter hjem, har han sagt til meg at skal komme hit hver morgen som vanlig og drikke kaffe med den faste gjengen her ved det runde bordet i hjørnet. Det blir interessant, for kaffegjengen elsker å diskutere. Og diskusjonen går ikke alltid i favør av hans parti, republikanerne. Hehe! Du skjønner det at cowboyer er skikkelige kranglefanter om morgenen. Og presidenten elsker de friske debattene over kaffebordet, ler Valerie.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


President Bush er svært populær i hjembyen Crawford.
President Bush er svært populær i hjembyen Crawford.

Crawford er en svært liten – og svært søvnig – sørstatsby i Texas. Mange vil kalle den et veikryss fremfor en by. I dette veikrysset ligger det åtte siloer og en liten togstasjon. I tillegg til en bensinstasjon (der du får meldingen «We love ya’ Bush» på displayet på bensinpumpa når du fyller bensin), tre butikker, en kafé, en bank og en nedlagt barbershop.

Innbyggertallet er 705, og det tar nøyaktig 1,35 minutter å kjøre fra nordre til søndre bygrense. Med andre ord er Crawford akkurat passe liten og passe søvnig for en president som snart blir pensjonist.

«The Western White House»
Bare noen kilometer vestover fra «sentrum» ligger Bush-ranchen. Også kjent som «The Western White House». Ranchen ble berømt da presidenten proklamerte at han foretrakk å være her langt fremfor «The White House» i Washington. Han ble faktisk kritisert av media for å tilbringe alt for mye tid på ranchen, og alt for lite tid i «The Oval Office».

Da Nettavisen forsøkte å besøke ranchen, fikk vi kun et glimt av inngangen til ranchen før Secret Service stoppet oss og krevde at kameraet skulle skrus av. Deretter ble vi høflig, men bestemt, foklart at vi hadde å «pelle oss bort» fra området ...

Etter terrorangrepet 11. september 2001 får presidenten av sikkerhetsgrunner svært sjelden reise hjem til ranchen, han må for det meste oppholde seg i Washington.

Men snart kan han flytte hjem til sin elskede ranch. Om mindre enn ett år er presidentperioden over, og nye koster flytter inn det hvite hus i Washington.

Da er det «The Western White House» som blir det nye hjemmet for George, eller «Dubya» som er kallenavnet hans blant vennene i Crawford.

«Dubya» spiller på sørstatsaksenten og Bush sitt mellominitial «W», som altså uttales «dub’ya» her i sørlige Texas. Og selvsagt er det noen kreative sjeler som har laget støtfangerklistremerker med slagordet: «Luvya Dubya». Som enkelt og greit betyr «Elsker deg, W».

Bare godord om Bush
Til Nettavisen forteller Valerie om mannen bak presidentmasken. Hun sier han er kjærlig, vennlig, humoristisk – og at han har et stort og varmt hjerte.

- Han bryr seg om alle. Ikke bare de han snakker med, men også om familiene deres. Jeg har selv sittet sammen med ham mens han ber for mennesker som har det vondt. Og jeg har sett hvordan han bryter presidentens protokoll og løper ut til en menneskemengde for å snakke med en mann i rullestol. Han ønsker å høre historiene til menneskene han møter, og han lytter med stor entusiasme, skryter hun.

Ikke bare serverer hun kaffe og «Chicken fried steak», eller Bushs favorittdessert som er kokosnøttkrempai, hun har vært en av hans ihuga kampanjedeltakere både da han stilte til valg som guvernør og under valgkampkampanjen som sendte ham til Det hvite hus.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

George W. Bush kalles ofte bare «W» i hjembyen.
George W. Bush kalles ofte bare «W» i hjembyen.

- Han er vidunderlig mann å jobbe for, og han står for en fantastisk bra politikk, mener Valerie.

Det er en mening som hun ikke får særlig bred støtte for her i USA. Storavisa Washington Post har omtalt Bush som den trolig verste presidenten i USAs historie. De republikanske presidentkandidatene har også vært veldig klare på å ikke gi uttrykk for at de vil videreføre Bush sin politikk.

- Det vil være politisk selvmord å si at man vil videreføre den katastrofepolitikken, skriver kommentatorer.

Derfor holder John McCain, Mike Huckabee og Mitt Romney klokelig munnen lukket hva angår Bush under de pågående primærvalgene.

Valerie, som regner som en venn av presidenten, syns det er tung å lese alle de negative artiklene om Bush og å se de mange talkshowene på TV som daglig trakasserer presidenten.

- Det er vondt å høre folk snakke stygt om ham. Man vil jo ikke at noen skal snakke stygt om de som er vennene dine. Derfor er det mye harme her i Crawford-distriktet over all mobbingen av George W. Bush. For oss er han en nabo – og en venn, sier Valerie.

Om under ett år serverer hun kaffe til George W. Bush igjen. Og hun gleder seg.

- Jeg regner med at neste president også blir republikaner, så vi går gode år i møte. Det håper jeg kommer til å gjøre George glad, og at det blir lykkelige samtaler over kaffebordet her fremover. Bare ikke hun Hillary vinner ... Vi har et slagord her i Texas: «Anybody BUT Hillary!» Der vet jeg at presidenten er enig med meg, flirer Valerie.

Lyst på Bush-cookies?
I videoreportasjen forteller Valerie om førstedamens «Cowboy cookies». Vi gir deg oppskriften til Laura Bush sine berømte kaloribomber (spises på eget ansvar). OBS: Oppskriften er på engelsk:

3 eggs

1 table spoon salt

3 cups oats

3 cups flour

3 sticks butter

2 cups coconut

1 table spoon vanilla

1,5 cups sugar

1,5 cups brown sugar

1 tables spoon baking powder

1 table spoon baking soda

3 cups chocolate chips

2 cups pecans

1 table spoon cinnamon

Cream butter an sugars. Add Eggs and vanilla. Beat. Add dry ingredients until blended. Stir in remaining ingredients. Bake at 350 degree for 10-12 minutes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere