NA24.no

Møter tilsynet i dag

Foto: Nyhetskanalen (TV 2)
Sist oppdatert:
Skandalekommunene gjør seg klare til å legge frem sine funn etter Terra-smellen.

Etter kommunenes krisemøte mandag skal de møte Kredittilsynet for å presentere funn.

NA24 - din næringslivsavis

Mandag formiddag møtte representanter for de fire kommunene Hemnes, Rana, Hattfjelldal og Narvik rådgiverne fra advokatfirmaene Lund & Co og Ræder i Oslo. Men senere på dagen vil også Kredittilsynet møte kommunenes representanter.

- Kritikkverdige forhold
Etter hva NA24 erfarer skal kommunene treffe Kredittilsynet allerede mandag, etter at de før helgen ba om et møte. De skal ha funnet det de mener er kritikkverdige forhold i markedsføringen av fondene fra Terra sin side.

Fredag meldte NA24 at kommunene ville møte Kredittilsynet, som nå jobber på spreng med Terra-saken.

Les mer: Hva har de funnet?

På dagens møte som begynte klokken 11, la advokatene frem sin konklusjon om det er kommunene selv eller Terra-konsernet som er syndebukk i kommuneskandalen, hvem de eventuelt mener må dekke de økonomiske tapene i saken, og hva kommunene bør gjøre for å komme seg mest mulig helskinnet ut av feilinvesteringene.

- Jeg har fått indikasjoner underveis som er til vår fordel, sa Hemnes-ordfører Kjell-Idar Juvik til NA24 før møtet begynte.

Juvik forteller at de innhyrede advokatene siden sist onsdag har jobbet på spreng for å få konklusjonen klar. Blant annet

Følg saken her: Alt om kommunesmellen

Vil ut
Det er en stor fordel for kommunene at de får støtte fra advokatene i spørsmålet om at de har blitt «lurt» til å investere i amerikanske kommunelån de ikke ante risikoen av.

Ved å trekke seg ut av Terra-avtalene nå, gir det håp til kommunene om å få dekket tapene hvis de velger denne løsningen.

Og kommunene går inn i møtet med ett mål for øye:

- Vi vil ut av hele ordningen uten økonomiske tap, sier Juvik.

I helgen var Citibank og Terra Securities i krisemøter for å finne ut hvordan de skal imøtekomme kommunenes krav. Terra kjøpte seg i forrige uke ekstra tid ved å stille 70 millioner kroner i garanti for kommunene i 14 dager framover.

- Er et hedgefond
Citibank slår fast at produktet Terra har solgt til kommunene, er et hedgefond, som er ulovlig å markedsføre i Norge. Dette kan også gi kommunene et trumfkort.

Terra har til nå nektet å bekrefte at produktet de har solgt til kommunene, er et hedgefond.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere