NA24.no

Munch-tilbud fra Toska

Sist oppdatert:
I hemmelige forhandlinger skal David Toska ha tilbudt å levere tilbake de stjålne Munch-maleriene.

Ifølge Dagbladet har hjernen bak Nokas-ranet tilbudt de stjålne maleriene «Skrik» og «Madonna» som ble stjålet fra Munch-museet 22. august 2004.

Ifølge avisens kilder pågår det hemmelige forhandlinger mellom Toskas advokat Øystein Storrvik og riksadvokat Tor-Aksel Busch om maleriene, bare to uker før lagmannsretten skal behandle ankesaken om dødsranet i Stavanger.

Kommenterer ikke
Verken Storrvik eller Busch ønsker å kommentere opplysningene overfor avisen.

Avisens kilder mener hensikten med en slik eventuell avtale om tilbakelevering av bildene er å oppnå «goodwill» før ankesaken i Gulating lagmannsrett.

Imidlertid presiseres det at det vil være både juridisk og politisk umulig for riksadvokaten å for eksempel inngå en avtale om lavere straff for Toska.

- Vil ikke bli forstått
- En avtale med David Toska vil ikke bli forstått. Skulle han av alle personer, få noen form for strafferabatt, vil det føre til sterke reaksjoner fra oss som jobber i politiet, sier leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund.

Toska er ikke siktet eller tiltalt i Munch-saken, men politienheten som jobber med organisert kriminalitet mener ransmannen likevel var involvert i kunstkuppet. Eksperter har anslått verdien av maleriene til å ligge på rundt 700 millioner på et fritt kunstmarked.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere