NA24.no

Murdoch forsøker å lage verdens største mediekonsern

Rupert Murdoch, sjef for News Corporation, forsøker å lage verdens største mediekonsern.
Rupert Murdoch, sjef for News Corporation, forsøker å lage verdens største mediekonsern. Foto: Rick Wilking (Reuters)
Sist oppdatert:
Bud på 496 milliarder avvist.

Mediemogueln Rupert Murdochs selskap 21st Century Fox har lagt inn bud på Time Warner, men budet er blitt avvist.

Det bekrefter selskapet mandag. De to selskapene er per nå ikke i samtaler, tilføyes det.

Kilder med kjennskap til saken sier til avisa The New York Times at 21st Century Fox la inn et bud på 80 milliarder dollar, tilsvarende 496 milliarder norske kroner.

Aksjekursen på Time Warner er i skrivende stund opp 17,32 prosent. Verdsettelsen av selskapet er likevel på «bare» 73,4 milliarder dollar.

Budet skal ifølge kildene ha forutsatt et salg av nyhetskanalen CNN, ettersom denne er en direkte konkurrent med Fox News.

Store medieinteresser

Rupert Murdoch eier i dag et globalt medieimperium gjennom NewsCorp, med hovedsatsing i USA, England og Australia. Selskapet eier blant annet en rekke av de store britiske tabloidavisene - inkludert The Sun og den tidligere skandaleavisen News of the World, hele Fox-sfæren, Sky, Wall Street Journal og en rekke andre medieselskaper.

Time Warner eier blant annet HBO, Turner Broadcasting - inkludert CNN og filmstudioet Warner Bros. De har også en del eiendomsmasse, blant annet et stort handlesenter i New York.

Mislykket fusjon

Selskapet ble i sin tid fusjonert med America Online (AOL) midt under dotcom-boblen, i det som i ettertid blir ansett som en av historiens minst vellykkede fusjoner. AOL var på det tidspunktet kunstig høyt verdsatt, og deres aksjonærer kom særdeles godt ut av fusjonen sammenlignet med aksjonærene i Time Warner.

I 2009 ble AOL skilt ut i et eget børsnotert selskap. Dette selskapet er i dag verdt like over tre milliarder dollar - under en tyvendedel av Time Warner.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere