*Nettavisen* Økonomi.

Murdoch vil blokkere Google

Foto: PETER FOLEY (EPA)

Mediemogulen Rupert Murdoch vil stenge Google ute fra avisene sine.

09.11.09 19:01

Rupert Murdoch, den mektige toppsjefen i mediekonsernet News Corp, er lei av at Google tjener store penger på innholdet journalistene hans produserer.

Nå truer han med å stenge Googles søkemotor ute fra nettstedene til News Corp.

I et intervju med Sky News Australia, som er deleid av News Corp, sier han at han vurderer å stenge for søkemotorer som Google, som han mener «stjeler» innholdet fra nettaviser.

- Jeg tror vi kommer til å gjøre det, men det blir når vi begynner å ta betalt, sier Murdoch.

Han refererer her til tidligere kunngjorte planer om å begynne å ta betalt for innhold på nettet, planer som forrige uke ble utsatt.forrige uke ble utsatt.

Den 78-årige medieveteranen mener trafikken som genereres fra søkemotorer som Google ikke er nok til å danne grunnlag for drift av nettaviser basert på annonser.

Et paradoks er at The Wall Street Journal, som eies av News Corp, er kanskje den mest vellykkede betalingsbaserte nettavisen på nett. Men selv om man må betale for full tilgang til avisens nettutgave, er enkeltartikler gratis tilgjengelig hvis man gå inn på dem via søkemotorer som Google, noe som åpenbart er et bevisst valg.

I intervjuet med Sky News Australia fremstiller Murdoch dette tilsynelatende feil. Det virker som han tror brukere som kommer inn via søkemotorer bare får tilgang til en liten del av hver artikkel.

Se intervjuet her:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.