Murud slipper ut til jul

Foto: (TV 2)

Korrupsjonssiktede Frank Murud kan feire advent hjemme.

30.11.06 14:53

Borgarting lagmannsrett holder fast på at korrupsjonssiktede Frank Murud kan slippe fri.

NA24 - din næringslivsavis

De forkastet politiets kjæremål etter at Frank Murud ble løslatt fra varetekt mandag. Det bekrefter Muruds advokat Anders Brosveet til E24.

Mandag konkluderte Oslo tingrett med at Murud kunne frigis, men kjennelsen ble påkjært av aktor, og gitt oppsettende virkning. Dermed måtte Murud vente på at anken skulle behandles av lagmannsretten.

- Dette var ikke noen overraskelse. Det motsatte ville vært en sensasjon, sier Anders Brosveet til NA24. Han er Muruds forsvarer og jobber i advokatkontoret Elden.

Avgjørelsen kan ankes, men det er lite trolig at dette skjer og Brosveet forteller til NA24 at Murud kan settes fri i løpet av ettermiddagen.

Korrupsjon

Forrige uke meldte NA24 at politiet ville holde Murud varetekstfengslet inntill saken kom opp for retten over nyttår. Men dette fikk de ikke av tingretten som valgte å løslate den tidligere eiendomssjefen i Oslo Kommune.

Murud er siktet for grovt økonomisk utroskap og korrupsjon. Blant annet skal han ha tatt nesten 100 millioner kroner fra det kommunale selskapet Undervisningsbygg Oslo KF, penger som skulle vært brukt på skolebygg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.