*Nettavisen* Økonomi.

Muslimer oppfordrer til Tine-boikott

Jarlsberg- og Tine-logoen pryder løpesedler som oppfordrer til muslimsk boikott av danske og norske produkter.

01.02.06 11:26

En rekke land i Midt-Østen har reagert kraftig på at den danske avisen Jyllandsposten og det kristne norske Magazinet har trykket karikaturtegninger av profeten Muhammed, skriver Nationen.

Nå trues norske Tine og det sterke internasjonale merkenavnet Jarlsberg med boikott.

På en nettside som videreformidler og oversetter ekstremistisk islamsk propaganda figurerer både Tine og Jarlsberg på en løpeseddel som oppfordrer til forbrukerboikott av danske og norske varer.

- Veldig beklagelig
- Det er veldig beklagelig at Tine og Jarlsberg blir koblet opp i dette. Vi håper og tror at folk skjønner at Tine står helt utenfor denne saken. Vi er overhodet ikke involvert i denne saken, sier informasjonssjef Kari Raunedokken i Tine, til TV 2 Nettavisen.

Raunedokken sier de ikke har merket noe av Tine og Jarlsberg står på boikottlisten.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Nei, og det er jo fordi vi ikke har eksport til arabiske land, sier hun.

Tine har heller ikke merket at muslimer har boikottet produktene deres her i Norge.

- Men samtidig er det en fakta at muslimer i liten grad spiser norsk ost. Men vi håper og tror at folk skjønner at vi står helt utenfor denne saken. Men vi følger situasjonen veldig nøye, sier informasjonssjefen.

En boikott i Danamrk har allerede ført til at selskapet Arla har gått til oppsigelse av 100 ansatte ved tre av deres meierier.

De taper cirka ti milloner kroner dagen på boikotten, som rammer eksporten av meieriprodukter og fjørfeprodukter, skriver Nationen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.