Gå til sidens hovedinnhold

Mye lediggang for SeaBird

Seismikkselskapet sliter med lav kapasitesutnyttelse.

SeaBird Exploration Ltds flåte fortsetter å ha for lite å gjøre, noe kvartalstallene for flåteutnyttelsen viser. I første kvartal falt flåteutnyttelsen til nytt bunnivå på kun 62 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

I fjerde kvartal var flåteutnyttelsen på 77 prosent, mens den i snitt for hele 2008 lå på 83 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Litt lys
Sammen med oppdateringen på flåteutnyttelsen melder SeaBird også om to nye kortidskontrakter. Det er fartøyene Munin Explorer og Geo Mariner som har fått oppdrag utenfor Mosambik.

Munin Explorer skal skyte 2D-seismikk i en periode på fire til seks uker i området, og vil i slutten av april få selskap av Geo Mariner. Sistnevnte skal skyte seismikk i omkring to måneder i farvannene.

Ledige
Det som trakk ned mest for SeaBird i første kvartal er støttefartøyet Kondor Explorer som fortsatt venter på oppstarten av kontrakten for BP i mexicogolfen. Den starter først i juli sammen med fartøyet Hugin Pexplorer.

Munin Explorer lå ledig 75 prosent av kvartalet, mens Geo Mariner som følge av planlagt dokking kun fikk utnyttet 43 prosent av skipsdagene i de tre månedene.

Hugin Explorer fortsatte også å ha problemer i forbindelse med sin første studie som gjøres med havbunnsnoder. Kapasitetsutnyttelsen var på kun 38 prosent i perioden. Studien skjer utenfor Angola for oljeselskapet Total.

Den resterende flåten hadde normale utnyttelsesnivåer på sine kontrakter.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett