NA24.no

Myrseth: - Dette blinker ut oljeaksjer

Investeringsdirektør Stig Myrseth i Dovre Forvaltning.
Investeringsdirektør Stig Myrseth i Dovre Forvaltning. Foto: Gediminas Zilinskas
Satser på positive nyheter for Statoil.

Investeringsdirektør Stig Myrseth i Dovre Forvaltning bytter ut Selvaag Bolig til fordel for Statoil i den ukentlige porteføljen av foretrukne aksjer.

- Vi slipper denne uken Statoil inn i varmen på forventninger om en positiv nyhetsstrøm. For det første tror vi på en stigende oljepris, i alle fall på mellomlang og lang sikt. Dernest venter vi et ytterligere fall i kostnadene, skriver Myrseth i en nyhetsbrev.

Der viser Myrseth til at produksjonen av råolje fremdeles er høyere enn forbruket, men forbruket akselererer og den amerikanske skiferoljeproduksjonen faller.

- Dette blinker ut oljeaksjer
- Fortsatt produseres det mer olje enn det forbrukes i verden, og slik vil det være til et stykke ut i 2016. Denne overproduksjonen skaper risiko for et siste kraftig prisfall om lagerkapasiteten mot formodning skulle bli sprengt innen tilbuds- og etterspørselskurvene krysser hverandre.

- De positive trendene på tilbuds- og etterspørselssiden tilkjennegir at eventuelle tilbakeslag heretter vil være midlertidige og at oljeprisen skal opp på sikt. Dette blinker oljeaksjer ut som tiltakende interessante, mener investeringsdirektøren.

Han tror også det kan være duket for ytterligere kostnadskutt i Statoil.

- Statoil meldte nylig om lavere utbyggingskostnader for Johan Sverdrup-feltet. Flere slike kutt kan ventes, både når det gjelder driftskostnader og investeringer, skriver investeringsdirektøren.

Porteføljen:

RCL
PanoroEnergy
Veidekke
Frontline
Tomra
Statoil

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere