NA24.no

Myrseth frykter ikke fremtiden

Sist oppdatert:
Orions Stig Myrseth mener aksjer på Oslo Børs fortsatt er et billig alternativ, og sterk oljepris gjør at det er ingen grunn til å frykte fremtiden.

Oslo Børs fortsatte oppgangen og steg rundt halvannen prosent i forrige uke. Orion Securities skriver i sin modellportefølje at oppgangen må ses på bakgrunn av et byks i oljeprisen på mellom 3 og 4 dollar. Igjen presiserer Stig Myrseth & Co. at de utenlandske børser ikke hadde den samme tendensen, og at de utviklet seg nøytralt eller svakt negativt.

Orion poengterer for øvrig at gullprisen la på seg over 20 dollar i løpet av uken som gikk.

Det som drev både gull og olje opp, var den iranske atomkonflikten, skal vi tro Orion. Sikkerhetsrådet beordret Iran å stanse anrikningen av uran, men dette ble kontant avvist av iranske myndigheter. Dermed har temperaturen økt enda noen hakk i konflikten.

- Skal vi dømme etter terminkurven, skal oljeprisen opp i månedene fremover, og slår dette til, er det liten grunn til å frykte fremtiden. Bildet for utenlandske børser er mer komplekst. På den ene siden støttes globale aksjemarkeder av miksturen av en sterk verdensøkonomi og lav inflasjon, skriver Orion i rapporten.

Fortsatt billig alternativ
Myrseth mener fortsatt at aksjer er billigere enn alternative plasseringer som obligasjoner og eiendom. Motposten er at oppgangsmarkedet i økende grad utfordres av stigende obligasjons- og styringsrenter.

- Materialiserer den ventede myklandingen seg i amerikansk økonomi, er det imidlertid duket for en pause i rentehevningene og utflating i langrentene. En sådan utvikling vil være godt nytt for børsene og redusere risikoen for korreksjoner, avslutter Orion i ukerapporten.

Satser på Eastern Drilling
Orion valgte i midten av forrige uke å ta inn Eastern Drilling i sin modellportefølje. Selskapet har en sjette generasjons rigg under bygging og opsjon på en søsterrigg.

- Inngått 3-årskontrakt med oppstart i 2008 til 475.000 dollar pr. dag gir utmerket visibilitet. Vurdert ut fra prismultipler, alder på flåte og visibilitet er Eastern Drilling vår riggfavoritt, begrunner Orion.

Orion Securites modellportefølje:
* Active 24
* Crew
* Kitron
* Olav Thon Eiendomsselskap
* Norske Skog
* SuperOffice
* Scorpion Offshore
* Eastern Drilling
* Resten er kontanter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere