NA24.no

Myrseth går short

Foto: Per Ervland
Orion mener det er på tide å utnytte et mulig børsfall.

Meglerhuset Orion Securities velger å utnytte muligheten for kursfall på børsen.

NA24 - din næringslivsavis

Orion mener at de dystre spådommene fra Morgan Stanley kan ha satt i gang en teknisk korreksjon, og kommer med aksjetips til de som ønsker å posisjonere seg for kursfall. Dermed foretar meglerhuset et bytte i sin modellportefølje.

- Nervøsiteten tiltok på Oslo Børs i går, og markedet virker noe mer usikkert enn tidligere. I modellporteføljen velger vi å redusere markedseksponeringen noe ved å ta to short-posisjoner, og valget faller da på Hydro og REC som begge handles over våre kursmål, skriver Orion i Dagens Analyse.

Lemper ut to
For å rydde plass blir Blom og Corrocean byttet ut. Orion kan dermed ta gevinster på henholdsvis 40 prosent og 5 prosent for de respektive selskapene.

- Norsk Hydro er en indeksaksje der likviditeten teller positivt. Dette gjør papiret til et interessant short-case om man er usikker på markedet og frykter kursfall. Hydro er blant de mest dollarsensitive selskapene på Oslo Børs. Det er i så måte negativt at dollaren på ny har falt under seks kroner, skriver meglerhuset i en rapport til sine kunder.

REC
Orion har en short-anbefaling på solenergiselskapet REC. Meglerhuset mener at prisingen av aksjen er høy og at mye av forventningene allerede er bakt inn i aksjekursen.

- Den høye vurderingen gjør aksjekursen følsom overfor endringer i markedsklimaet, skriver Orion.

Orion securities modellportefølje:

* Simrad Optronics
* Petrolia Drilling
* Kitron
* Scorpion Offshore
* Crew Minerals
* Aktiv Kapital
* Norske Skog
* Playsafe
* Norsk Hydro (short)
* REC (short)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere