Gå til sidens hovedinnhold

Myrseth har troen på USA

Orion-analytiker Stig Myrseth har større tro på børsoppgang i USA enn i Oslo.

Analytiker Stig Myrseth i Orion Securities advarer mot det sårbare boligmarkedet i USA, men tror det amerikanske aksjemarkedet vil oppleve en opptur de neste månedene.

NA24 - din næringslivsavis

- Miksturen av lave P/E-multipler, fallende obligasjonsrenter og en nedgang i oljeprisen gir god støtte til det toneangivende amerikanske aksjemarkedet og vil ventelig bidra til en videre oppgang i månedene fremover, skriver meglerhuset i en rapport.

Analytikerne i Orion advarer likevel mot resesjonsfare i forbindelse med det svake boligsalget i USA.

- Hovedrisikoen utgjøres av boligmarkedet. Dette virker sårbart, og får vi et prisfall, vil faren for en resesjon med et tilhørende nedgangsmarked på børsene øke vesentlig, skriver Orion.

Begrenset oppside i Oslo
Orkansesongen blåser for fullt over USA for tiden og det sammen med bråket rundt Irans atomprogram gjør at det mer sannsynlig med en oppgang i oljeprisen enn en nedgang.

Iran-konflikten og orkanene i Mexicogolfen vil ifølge Orion være viktige drivere i oljemarkedet i tiden fremover, men meglerhuset mener det ikke vil være lett å spå hvordan dette vil slå ut på prisutviklingen i oljen.

- Sett i lys av det forannevnte vurderer vi risk/rewardforholdet på Oslo Børs som gunstig, selv om oppsiden neppe er all verdens. Det positive bildet underbygges av den svake kronekursen. Sektormessig fremstår oljerelaterte papirer som attraktive om man tror på en utvikling i oljeprisen på linje med terminkurven, begrunner Orion.

Orion Securities modellportefølje
Orion gjør ingen endring blant sine favorittaksjer.

* Crew
* Norse Energy Corp.
* Synnøve Finden
* Ganger Rolf
* Simrad Optronics
* Altinex
* Storebrand
* Petrolia Drilling
* PA Resources
* CanArgo

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken