Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Myrseth satser på tre nyttårsraketter

Investeringsdirektør Stig Myrseth i Dovre Forvaltning bytter ut halvparten av aksjene i ukens portefølje av anbefalte aksjer.
Investeringsdirektør Stig Myrseth i Dovre Forvaltning bytter ut halvparten av aksjene i ukens portefølje av anbefalte aksjer. Foto: Gediminas Zilinskas
Bytter ut halve porteføljen denne uken.

Investeringsdirektør Stig Myrseth i Dovre Forvaltning bytter ut halvparten av aksjene i ukens portefølje av anbefalte aksjer.

Ut av porteføljen går Veidekke, Tomra og Marine Harvest.

- I Dovre-porteføljen satser vi på at risikoviljen tar seg opp i desember og krydrer porteføljen med tre av nyttårsrakettene. Aker Solutions, PGS og Thin Film slippes inn i varmen, skriver Myrseth i et nyhetsbrev.

Nyttårsraketter
Investeringsdirektøren har ekstra tro på høybeta-aksjer i desember, aksjer som svinger mer enn børsen.

- På denne tiden av året er det vanlig å offentliggjøre såkalte nyttårsrakett-porteføljer. Skal vi dømme etter resultatene av våre studier, bør rakett-porteføljen bestå av høybeta-aksjer i desember.

- Av de femtitalls aksjene som inngår i hovedindeksen, har følgende særlig høy beta: Seadrill, Det norske oljeselskap, PGS, Thin Film og Aker Solutions. Dette er rakett-porteføljen vår for desember, fortsetter Myrseth.

I januar er det mindre selskaper, eller small caps, som vil levere meravkastning, tror Myrseth.

- I januar er det imidlertid small caps som gjelder. Dersom du holder deg til OSEBX-selskaper, bør du satse på Weifa, Photocure, Q-Free, Nordic Nanovector og Biotec.

Ukens Dovre-portefølje:

Panoro Energy
Det norske oljeselskap
REC
Aker Solutions
PGS
Thin Film

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!