*Nettavisen* Økonomi.

Myrseth venter oppgang

Foto: Per Ervland

Orion-analytikeren Stig Myrseth forklarer hvorfor oljeprisen holder seg sterk, og gir sitt syn på Oslo Børs fremover.

GRATIS OPPSETT: NA24 på mobil

Analytiker Stig Myrseth i Orion Securities mener at Oslo Børs kan stige videre hvis oljeprisen får den forventede utviklingen.

NA24 - din næringslivsavis

Myrseth er også forsiktig optimist på vegne av de globale aksjemarkedene.

- Når det gjelder den videre utviklingen i de globale aksjemarkedene, er vi forsiktig optimistiske. Fredagens amerikanske sysselsettingsrapport var svakere enn ventet, og dette har redusert sannsynligheten for en rentehevning i morgen til godt under 50 prosent. Utsiktene til en myklanding i økonomien og en slutt på rentehevningene er godt nytt for finansmarkedene og bør gi grunnlag for en viss ekspansjon i P/E-multiplene, heter det i en rapport fra Orion.

Kan bli et rally
Den uventede renteøkningen i Storbritannia og rentehevningen i eurosonen gjør at bedringen i likviditetsklimaet ikke skal overdrives. Derfor oppfordrer Myrseth til at det vises tilbakeholdenhet med forventninger om et kraftfullt børsrally.

Analytikeren mener at den politiske situasjonen gjør at oljeprisen trolig vil stige videre. Etter forrige ukes oppgang er det ifølge futuresmarkedet høy sannsynlighet for videre oppgang. Kontraktene viser at det er mer trolig at oljeprisen stiger enn at det vil bli en nedgang i månedene fremover.

Fire grunner
Myrseth trekker frem fire sentrale punkt for hvorfor oljeprisen er så sterk:

- I Nigeria stenges stadig mer produksjonskapasitet ned som følge av angrep fra opprørere

- I Irak øker volden fra måned til måned

- En våpenhvile i Libanon lar stadig vente på seg

- Sikkerhetsrådet har gitt Iran frist til 31. august med å stanse anrikningen av uran, et krav landet allerede har avvist

Gode muligheter på børsen
Analytikeren mener Libanon-konflikten ikke påvirker oljeforsyningen direkte. Derimot er det økende usikkerhet i regionen som bidrar til å presse oljeprisen oppover. USA mister støtte og det kan ramme de USA-vennlige regimene som blant annet Saudi-Arabia.

- Med en utvikling i oljeprisen på linje med terminkurven og oppgang på utenlandske børser er det gode muligheter for at de neste månedene blir bra på Oslo Børs, skriver Orion i sin rapport.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag