*Nettavisen* Økonomi.

Myrseths favoritter

Foto: Per Ervland

Analytiker Stig Myrseth mener at det kan være en god idé å rydde i porteføljen nå like før påske, men gjør det ikke selv.

10.04.06 16:40

Orion-analytikeren beholder de samme aksjene som meglerhuset satset på i forrige uke, men er fortsatt skeptisk i det korte bildet. I forrige uke steg råvareprisene og dro med seg de asiatiske og europeiske børsene noe opp. På Wall Street endte aksjene flatt sammenlignet med uken før.

- I det korte perspektivet skaper den kraftige stigningen i obligasjonsrentene en viss nedsiderisiko på utenlandske børser. På Oslo Børs har vi også vanskelig for å være entusiastiske i det korte perspektivet. Norske oljerelaterte aksjer har steget mye mer enn sine utenlandske referanseaksjer de siste to månedene, og faren er at de har havnet foran kurven, skriver Orion i rapporten.

Dernest har kronen styrket seg markert både mot euro og dollar, og alle andre ting likt skal dette lede til et kursfall. Alle spådommer om en korreksjon vil imidlertid slå feil om oljeprisen fortsetter å klatre oppover.

Myrseth om oljeprisen
- Hvordan oljeprisen vil utvikle seg i tiden fremover, kan imidlertid vanskelig vites på forhånd ettersom mye vil avhenge av hva som skjer på den politiske arenaen. Den nylige militærøvelsen til Iran er et klart signal om at det er duket for alvorlige problemer i Hormuz-stredet om Iran blir angrepet, fortsetter Orion.

Hele 20 millioner fat pr. olje passerer daglig gjennom dette stredet. En konflikt kan fort ramme at den kommersielle trafikken, om ikke annet så fordi forsikringspremiene skipsrederne må betale, vil eksplodere.

Orion trekker også frem Nigeria-konflikten og situasjonen i Irak som faktorer påvirker utviklingen av oljeprisen.

- Utviklingen i Nigeria er heller ikke vært oppmuntrende ettersom den politiske uroen heller forverrer seg enn det motsatte. Det samme gjelder Irak. Med så mange ukjente variabler er den beste strategien trolig å skjele mot terminkurven. I følge denne skal oljeprisen opp i månedene fremover, og slår dette til, er nedsiden på Oslo Børs begrenset til forbigående tekniske rekyler, heter det i ukerapporten.

Anbefaler en opprydning
Orion velger ikke å gjøre endringer i denne ukens modellportefølje selv om de anbefaler kundene sine å rydde blant aksjene.

- Vi er usikre på markedet og frykter at det kan komme en korreksjon. Sett i lys av dette kan det være fornuftig å ta en opprydning av porteføljen og selge unna aksjer som man ikke har klokkertro på.

Orion Securites modellportefølje:
* Active 24

* Crew Gold Corporation

* Kitron

* Olav Thon Eiendomsselskap

* Norske Skog

* SuperOffice

* Scorpion Offshore

* Eastern Drilling

* Resten er kontanter

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag