*Nettavisen* Økonomi.

Mystisk Facebook-virus spres som ild i tørt gress

ADVARSEL: FB-virus hekter deg på, så vær på alerten. Foto: Karen Bleier (Afp)

Mye tyder på at Norge står for tur.

09.02.15 10:45

Det er TV2 som tirsdag ettermiddag melder at et mystisk Facebook-virus spres som ild i tørt gress i Russland og Danmark.

Mye tyder på at Norge nå står for tur, melder kanalen.

«Du har blitt tagget ...»

Viruset spres ved at du får et varsel om at du har blitt tagget i videoen til en du har som venn på Facebook. Klikker du på varslet, spres viruset videre fra din konto til dine venner.

Ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass startet viruset i Russland tirsdag morgen. Det har allerede spredt seg til Danmark, og til danske Berlingske Tidende uttaler sikkerhetsekspert Peter Kruse i CSIS at viruset kan karakteriseres som en dataorm.

- Privat video

- Viruset gir seg ut for å være en privat video, noe som selvsagt frister folk. Det er en raffinert og hurtigspredende kode, uttaler Kruse, og fortsetter:

- Vi har nå klart å avdekke at koden til dataormen stammer fra en side kalt Motitags.com.

Nå jobber CSIS på spreng for å oppdage hvordan man kan få fjernet viruset. Kruse advarer folk om at de kan miste kontroll på datamaskinen hvis de sier ja til å se videoen.

- Ikke si ja

- Man bør ikke si ja til noe som ser mistenkelig ut. Hvis man ser noen som blir tagget i slike mystiske videoer, så bør man henvende seg direkte til disse og fortelle dem om at de er i fare for å bli infisert av viruset.

Og har du først blitt infisert er oppfordringen fra eksperten at man endrer sitt passord og venter på at det kommer en antivirus-oppdatering som kan eliminere viruset.

Foreløpig har ikke Facebook besvart verken Tass eller Berlingske Tidendes forespørsler om viruset.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.