NA24.no

Nå blir det slutt på dette

Foto: Skatteetaten/Montasje (Montasje: Christian Hansen)
Sist oppdatert:
Snart får du skattekortet i postkassa – for aller siste gang.

Fra inntekståret 2014 er det nemlig slutt på papirutgaven av skattekort. Da skal arbeidsgiveren selv innhente informasjon elektronisk.

Dermed blir håndteringen av skattekort enklere for arbeidsgiveren, som slipper å oppdatere lønnssystemet manuelt når en ansatt for eksempel har endret skattekort eller ved nyansettelser. I stedet for å få tilsendt skattekort vil du fra 2014 få en skattetrekksmelding før starten av inntektsåret – og dersom det blir gjort endringer i løpet av året.

Denne meldingen skal inneholde opplysninger om blant annet beregnet forskuddstrekk, beregningsgrunnlag og hvilken arbeidsgiver som har innhentet skattekortet.

Første steg
Parlamentarisk leder og nestleder i Arbeiderpartiet, Helga Pedersen er glad for at man nå kan ta fatt på den lange veien med forenkling av skjemaveldet i offentlige sektor.

- Nå får folk én ting mindre å tenke på. Forenklingsarbeidet er en viktig del av regjeringens politikk, sier Helga Pedersen.

Det var i revidert nasjonalbudsjett, som ble lagt fram i mai, at regjeringen foreslo å innføre elektroniske skattekort. Nye forenklinger er i støpeskjea. Regjeringen vil blant annet at hver innbygger skal ha sin pasientjournal. Helsepersonell som trenger det, skal på den måten ha en rask, enkel og sikker tilgang til nødvendige opplysninger uavhengig av hvor i landet du blir syk eller får behandling.

- Det er også viktig at innbyggerne skal ha tilgang til egne opplysninger. Dette vil gi bedre oversikt og mer kontroll, sier Pedersen.

Det neste som kommer, er elektroniske resepter.

- Da kan du gå på et hvilket som helst apotek og hente ut medisinen din uten papirresept. Gjennom nettjenesten «Mine resepter» skal du etter hvert få full oversikt over egne resepter.

En lang linje
Helga Pedersen mener forenklingsarbeidet i offentlige sektor er en del av en lang linje fra fornyings- og endringsarbeidet som Gro Harlem Brundtland-regjeringen startet på 80-tallet. På 2000-tallet har det skjedd spesielt mye, med sykehusreform, fritt sykehusvalg, fastlegeordning, forsvarsreform og politireform som noen stikkord.

- Det er viktig at vi sørger for forbedringer og forenklinger som gjør det enklere for folk og som gjør arbeidsdagen enklere for de ansatte, mener Helga Pedersen. (ANB)

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere