Nå blir det snart slutt på dette

Er du lei av å betale skyhøye kortgebyrer når du handler på nett? Her er gode nyheter!

EU har fått nok av selskaper som tar skyhøye administrasjonsgebyrer når kundene betaler med kort på internett. Nå blir det ulovlig å ta mer betalt enn det kortbruken faktisk koster.

Dette skriver Aftenposten .

En del flyselskaper betraktes som noen av de som tar høyest gebyrer for bruk av kredittkort på nettet. Mens Norwegian har krevd opptil 40 kroner, har Ryanair belastet nettbetalerne både 60 og 120 kroner.

– Dette er god forbrukerpolitikk. Nå vil det ikke lenger være mulig å ta mer betalt enn hva det reelt sett koster, sier statssekretær i justis- og politidepartementet Astri Aas-Hansen til avisen.

Direktivet som på grunn av EØS-avtalen også omfatter internetthandel på norske nettsider, vil ifølge Justisdepartementet bli vedtatt til høsten. Deretter har medlemslandene to år på seg til å sette det i verk. Nordmenn kan derfor risikere å måtte vente så lenge som til høsten 2013 før forbudet også er innført her hjemme.

Daglig leder Torstein Lind-Isaksen i Visa Norge Bankgruppe sier den reelle prisen på en betaling med kredittkort er mellom 1,5 til 2 prosent av kjøpsbeløpet. Det vil si mellom 15 og 20 kroner for eksempelvis en flybillett til 1.000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.