NA24.no

BLIR NORSK: Produksjonen av Gammel Dansk flytter til Gjelleråsen utenfor Oslo.
BLIR NORSK: Produksjonen av Gammel Dansk flytter til Gjelleråsen utenfor Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen

Nå blir Gammel Dansk norsk

Produksjonen av Gammel Dansk og Aalborg Akvavit flyttes til Norge. Det skjer etter at Arcus har overtatt Aalborg Spritfabrikker.

Produksjonen flyttes til Arcus' anlegg på Gjelleråsen i Akershus.

– Nå skal vi skape vekst for disse tradisjonsrike merkevarene. Vår oppgave er å øke engasjementet blant kundene til noen av Danmarks mest kjente produkter, sier konsernsjef Otto Drakenberg i Arcus-Gruppen.

14 ansatte i Aalborg mister jobben fra 30. juni 2015.


– Det er trist å si opp gode medarbeidere. Men vi har i samarbeid med den danske fabrikkledelsen forsøkt å gjøre det på best mulig måte, sier konsernsjefen.

Gammel Dansk er en bitter, og den har vært i salg siden 1964. Den inneholder 29 ulike urter, krydder og blomster, og hovedingrediensen er rognebær, ifølge Wikipedia. Den sammenlignes ofte med tyske Jägermeister.

Arcus, som eies av det svenske investeringsselskapet Ratos, kjøpte i 2012 Aalborg Spritfabrikker av Pernod Ricard. Anlegget i Aalborg skal nå gjøres om til et opplevelsessenter og mikrodestilleri. En del av det blir også gjort om til boliger og kontorbygg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere