NA24.no

Nå eier han SAS-kontorene

Sist oppdatert:
Tidligere SAS Braathens-sjef Petter Jansen er herre i eget hus når han nå har gjeninntatt flyselskapets hovedkvarter på Fornebu.

Men han er ikke på vingene for flyselskapet, snarere som nyansatt sjef for eiendomsselskapet Norwegian Property asa, og eier av flyselskapets hovedkvarter på Fornebu, skriver Dagens Næringsliv.

NA24 - din næringslivsavis

Jansen er den første ansatte i Norwegian Property, et selskap som siden stiftelsen i mai i år har investert i kontoreiendom for 12,7 milliarder kroner.

Håper på børsnotering
- Norwegian Property er en nyskapning i det norske markedet. I løpet av de neste månedene skal jeg etablere en helt ny organisasjon med nødvendig bransjekunnskap og med strategisk og operasjonell tyngde. Vi skal også vurdere flere potensielle transaksjoner og forberede en børsnotering av selskapet. Jeg ser frem til å utvikle Norwegian Property videre, sier Petter Jansen i en pressemelding torsdag.

Styreformann i selskapet, Knut Brundtland, sier at Norwegian Property skal sette en ny standard for eiendomsbransjen i Norge.

- Norwegian Property er i støpeskjeen. Selskapet har en solid plattform og ambisjoner om å sette en ny standard for eiendomsbransjen i Norge. Vi har ønsket oss en leder med bred erfaring og som har skapt gode økonomiske resultater. Det har vi funnet i Petter Jansen, og jeg er glad for at han nå blir toppleder i selskapet, sier styreformann Knut Brundtland i Norwegian Property asa.

Porteføljen
- Norwegian Property har kjøpt eller inngått avtaler om kjøp av 40 eiendommer. Totalt areal for disse eiendommene er tilnærmet 505.000 kvadratmeter, med en snittstørrelse per eiendom på 12.600 kvadratmeter. Gjennomsnittlig gjenværende løpetid på leiekontraktene er 7,8 år og ledigheten i underkant av 1 prosent. De 40 eiendommene har en samlet verdi på rundt 12,7 milliarder kroner, med en brutto leie de neste fire kvartalene på tilnærmet 770 millioner kroner. Porteføljen er kjøpt til en gjennomsnittlig implisitt netto yield etter skattejusteringer på om lag 6 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere