*Nettavisen* Økonomi.

Nå er det luksus som selger

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Oppgangen i nyboligsalget fortsetter, viser ferske Econ-tall.

01.03.11 21:28

Nyboligsalget fortsetter å ta seg opp, og nå er det de dyrere leilighetene som selger best, viser tall fra Econ Nye Boliger.

SELGE HYTTA? Finn megler

I løpet av de siste to månedene har 1.005 nye boliger blitt solgt, tilsvarende ni prosent av det totale antall boliger i prosjektene Econ har registrert.

Salget var på ni prosent også ved forrige måling (desember), og syv prosent på samme tid i februar i fjor. Salgstakten var stabilt rundt åtte-ni prosent i 2010, og 2011 fortsetter på dette stabile nivået, ifølge Econ.

De siste to månedene har salgstakten vært høyest i Oslo Nord og Østfold, med 13 prosent, og lavest i Follo med fire prosent.

Åpner lommeboka
- Vi har tidligere sett at rimeligere og mindre sentrale boliger har solgt godt, men ved denne målingen er det flere dyre og sjønære leiligheter som har høyest salgstakt. Av de prosjektene som selger best er det flere sjønære prosjekter med høy standard og høy pris, både i Oslo og andre steder langs Oslofjorden, heter det i rapporten.

Econ har informasjon om pris og salgsstatus for 11.099 boliger i prosjekter som var til salgs både i desember og februar, eller som er lagt ut for salg i perioden. Ved forrige registrering var 6.939 av disse solgt og 4.160 var usolgt.

Samlet har 63 prosent av boligene en salgspris på over 35.000 kroner per kvadratmeter. 80 prosent koster mer enn 30.000, mens 91 prosent koster mer enn 25.000 kroner per meter. 98 prosent koster mer enn 20.000 kroner.

Økende priser
Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for alle boligene i databasen er 38.900 kroner. Det er 600 kroner høyere enn gjennomsnittsprisen i desember. Høyest ligger Oslo Vest/Sentrum med et gjennomsnitt på 57.500 kroner per kvadratmeter. Hedmark ligger lavest med et snitt på 23.500 kroner.

JM Byggholt er utbyggeren med flest boliger i Econs database, mens DnB NOR Eiendom er størst blnat prosjektmeglerne.

Av de 347 prosjektene det finnes data for, har 111 prosjekter ikke hatt noe salg denne perioden.

Econ Nye Boliger kommer annenhver måned, og viser utviklingen i priser og salgsstatus for boligprosjekter i østlandsområdet. I Econs database var det 11.099 boliger i prosjekter som var til salgs både i desember og februar, eller som er lagt ut for salg i perioden. Ved forrige registrering var 6.939 av disse solgt, og 4160 var usolgt.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Les flere saker på NA24

Annonsebilag