NA24.no

Det er en kraftig nedgang i antallet ledige stillinger.
Det er en kraftig nedgang i antallet ledige stillinger. Foto: Morten Holm (NTB scanpix)

Nå er det vanskeligere å få jobb

Sist oppdatert:
Kraftig fall i antallet ledige stillinger.

Det var 66.000 ledige stillinger i annet kvartal i år. Det er en reduksjon på 11,2 prosent fra samme kvartal i fjor.

Mesteparten av reduksjonen i antall ledige stillinger er kommet i privat sektor, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå.

I varehandelen gikk antall ledige stillinger ned med 3.600 fra annet kvartal i fjor til annet kvartal i år. I bygg- og anleggsbransjen gikk antallet i samme periode ned med 1.100.

Antall ledige stillinger utgjorde i annet kvartal 2,5 prosent av antall stillinger i alt. Det er en reduksjon på 0,4 prosentpoeng fra samme kvartal i fjor.

Store forskjeller
Ifølge SSB var den generelle arbeidsledigheten i Norge i 2. kvartal i år på 2,7 prosent - eller 72.493 personer.

Men ledigheten er ikke jevnt fordelt i befolkningen. I innvandrerdelen av befolkningen var det i 2. kvartal en arbeidsløshet på 7,0 prosent - opp fra 6,5 prosent for et år siden.

I resten av befolkningen er arbeidsledigheten 1,9 prosent.

Frykter økt ledighet
Ettersom Norge støtter innskjerpingen av de internasjonale sanksjonene mot Russland, frykter Erna Solberg at dette vil få konsekvenser for det tradisjonelle samarbeidet over grensen i Nord-Norge.

– Det er ingen tvil om at det nå blir tyngre for næringslivet og energisektoren. Og russlandsdimensjonen i nordområdesatsingen vil bli mindre i årene framover, sa Solberg til Dagens Næringsliv.

Hun peker på at Russlands motsvar på sanksjonene allerede rammer sysselsettingen i nord og at det trolig vil bli enda mer merkbart når tiltakene skjerpes.

Russland har allerede innført forbud mot all import av norsk fisk som svar på sanksjonene.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere