Nå er hjelpen på vei

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

Nok til at alle nordmenn kan vaksineres to ganger.

Fiskevaksinegrossisten Europharma har fått oppdraget med å distribuere vaksinen mot svineinfluensa til alle landets kommuner og sykehus

- Distribusjonen starter i løpet av september, sier informasjonssjef Øystein Bie Pettersen i Europharma til NA24.

Massiv distribusjon
Europharma har fått det viktige og omfattende oppdraget med å distribuere vaksinen mot svineinfluensa til alle landets kommuner og sykehus.

Selskapet kjører daglig ut fiskevaksine til oppdrettsanlegg langs hele kysten, og distribusjonen av influensavaksine er et av de aller første oppdragene selskapet har fått innen humane legemidler.

Godt forberedt
Europharmas vant konkurransen om distribusjonen og skriver i en melding at det har et distribusjonssystem som sikrer at kvaliteten på vaksinene ikke forringes under transport.

- Vi er godt forberedt og har god erfaring med distribusjon, sier Pettersen til NA24.

Europharma har spesialutrustede distribusjonsbiler slik at vaksinen til enhver tid holder seg innenfor produktenes spesifikasjoner for oppbevaring.

De driver til daglig med blant annet distribusjon av vaksiner til fiskeoppdrett.

9,5 millioner doser
Myndighetene har kjøpt nok svineinfluensavaksine til at hele Norges befolkning kan vaksineres to ganger. Det betyr at Europharma skal kjøre ut inntil 9,5 millioner doser i Norge.

Vaksinen skal leveres ut til alle landets kommuner og sykehus, i alt 600 leveringspunkter og nye forsyninger av vaksinen skal kjøres ut en gang i uken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag