Formuen til Jeff Bezos, mannen bak netthandelen Amazon, passerte denne uken 113,5 milliarder dollar, tilsvarende 874 milliarder kroner.

Det gjør at han til verdens rikeste mann, ikke bare i verden, men gjennom historien, hvis man ikke justerer for inflasjon.

Det skriver Forbes.

Les også: Nå er Jeff Bezos verdens rikeste mann - passerte Bill Gates

54 milliarder på en uke

Bare denne uken økte formuen til Bezos kraftig ettersom Amazon klatret til en ny historisk toppnotering på New York-børsen i kjølvannet av lanseringen av det ny kjøpskonseptet Amazon Go.

Dette var et nytt butikkkonsept hvor kundene kan gå inn, plukke ut det de skal ha, og gå ut igjen, uten å gå gjennom en kasse.

Mottakelsen førte til at Amazon-aksjen steg 6,5 prosent på børsen, slik at verdien av Bezos' egne aksjer steg med sju milliarder dollar, eller 54 milliarder kroner.

Les også: Amazon kjøper matvaregigant

Foran Gates

Bezos er nå den eneste personen i verden som er god for mer enn hundre milliarder dollar, og ligger foran Bill Gates, som har en formue på 92,5 milliarder dollar og Warren Buffett, med 92,3 milliarder.

Bezos' største eiendel er hans aksjepost på 16 prosent i Amazon, som er priset til 676 milliarder dollar, 5000 milliarder kroner. Han eier dessuten avisen The Washington Post og oppstartsbedriften Blue Origin.

Bezos er altså verdens rikeste person i nominelle termer, men det er verdt å merke seg at Bill Gates hadde en formue på 100 milliarder dollar allerede i 1999, noe som tilsvarer 147 milliarder dollar i dagens verdi, ifølge Forbes.

Det er dessuten de som hevder at Russlands president Vladimir Putin er verdens rikeste mann, men hans formue er ikke offentlig tilgjengelig.

Les også: - Putin er verdens rikeste mann

- Rockefeller enda rikere

Forbes påpeker også at oljebaronen John D. Rockefeller eide verdier tilsvarende to prosent av USAs brutto nasjonalprodukt i 1918, selv om dette «kun» tilsvarer 1,5 milliarder dollar i nominelle termer. Skulle imidlertid Bezos hatt en like stor andel av USAs BNP i 2018 som Rockefeller hadde for hundre år siden, måtte Bezos' formue vært tre ganger så stor.

Les også: Historiens rikeste menn