- Nå er priskrigen i gang. Vi har nedjustert over hundre varer og venter at prisene skal enda lengre ned, sier Bjørn Takle Friis, kommunikasjonsdirektør i Coop til Nettavisen.

Coop eier lavpriskjedene Extra og Obs.

Samme budskap kommer fra konkurrenten Kiwi.

- Ja, absolutt. Det er beinhard konkurranse om julekundene i år også. Vi i Kiwi presser prisene ned hver eneste dag og spesielt den siste tiden har prisene på flere julevarer falt kraftig, sier Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi, til Nettavisen.

Les også: Kiwi starter ny priskrig: Kutter prisene på 220 produkter

Julevarer

Prisene på julevarene har falt gjennom hele desember, og mange varer er kommet ned på på et veldig lavt nivå. Kiwi selger for eksempel pepperkaker til 5,80 kroner, en kutt 61 prosent sammenliknet prisen for to uker siden.

Arvin forteller at flere julevarer, spesielt innen ferskvare, nå selges med betydelige tap.

Les også: Åtte dagligvarekjeder setter ned smågodtprisen

Prisen på andre typiske julevarer, som grøtris, marispan, ribbe og medisterdeig, er også blitt redusert de senere ukene.

- Alle julevarene er mer eller mindre satt ned. På enkelte produkter er prisen mer enn halvert, sier Friis.

Rekordbillig Grandiosa

Den kanskje aller kraftigste reduksjonen er kommet på Pizza Grandiosa, som nå koster 16,67 kroner hos Kiwi, samt konkurrenten Rema 1000.

Prisen på Grandiosa, så mange angivelig liker å spise på julaften, var 25 kroner i forrige uke, mot en normal pris på 39,90 kroner. Et 3-for-2-tilbud på pizza hos Extra gjorde at konkurrentene kuttet prisen tilsvarende.

- En konkurrent hadde «3 for 2»-tilbud på Grandiosa denne uken, og da senket Kiwi enhetsprisen til samme nivå. Våre kunder skal slippe å kjøpe flere pizzaer enn de trenger for å få en god pris, sier Arvin.

Les også: Kiwi har dårligst utvalg av lavpriskjedene

Selv om prisene allerede er svært lave på en rekke varer, er vi ikke nødvendigvis nådd prisbunnen ennå for i år.

Friis i Coop venter i alle fall at prisene vil falle ytterligere i den siste uken frem til jul.

- Vi følger hverandre som skygger nå. Når krigen først er i gang, så kan det nok gå enda lenger ned. Julen er den viktigste tiden av året for dagligvarebransjen, og kampen om julekundene vil alle vinne, sier han.

Rema 1000 er også med på priskrigen.

- Julen en virkelig høytid også for dagligvare. Vi jobber døgnet rundt for å sikre at kundene skal de laveste prisene og at butikkene skal ha nok varer helt frem til julaften. Det er ingen tvil om at kundene som tar julehandelen på Rema 1000 får mye igjen for pengene, skriver prisdirektør Stian Mårdalen i Rema 1000 i en epost.