ASKIM (Smaalenene.no): Hver dag kjører Kåre Ola Dalsrud fra Skiptvet til Askim for å ta toget videre til arbeid i Oslo. Der støter han som regel på et gjentakende problem: Vansker med å finne en ledig plass.

Les også: Bane Nor fjerner 2322 gratis parkeringsplasser

Ifølge Dalsrud er det én hovedårsak til dette.

– Folk er rett og slett for sløve når det parkerer. Mange parkerer så romslig at det går bort flere parkeringsplasser enn nødvendig, sier Dalsrud. Han har også delt sin frustrasjon i en hjertesukk på Facebook:

«Slik parkerer man ved togstasjonen i Askim. Slik er det hver dag. Hadde vært hyggelig hvis folk kunne tenke på at det kommer andre som skal ta senere tog, som gjerne trenger plass og», skriver han.

Les også: Bane NOR gjør pendlerparkeringen fem ganger dyrere i Oslo-regionen

Les også: Bane NOR frykter parkeringsinvasjon: «Glemte» noe veldig viktig

– Jeg tar som regel et tog litt senere enn mange andre, klokken 07.30, sier Dalsrud til Smaalenenes Avis.

Han mener problemet har blitt noe større i vinter, med mye snø og mindre plass.

– Men det er et fenomen jeg ser hele året igjennom, sier Dalsrud.

– Jeg håper folk kan begynne å ta litt mer hensyn, avslutter skjetvingen.

I februar nedjusterte Bane Nor prisen på pendlerparkering etter kraftige reaksjoner. Bane Nor hadde innført en pendlerparkering som kostet opptil 1.290 kroner mer i måneden

I løpet av de siste par månedene har Bane Nor fjernet nærmere 4.000 gratis parkeringsplasser ved stasjoner i og rundt Oslo-regionen. Ved flere stasjoner gikk det dermed fra å være gratis parkering til å koste mellom 40 og 60 kroner dagen.

I en pressemelding medgikk Bane Nor at parkeringsavgiften ikke har virket som den skulle.

Les også: Bane Nor er for grådige når de glemmer kundene

Pendlerordningen innebærer at de som har gyldig månedskort på toget, kan betale 250 kroner i måneden for å parkere ved de aktuelle stasjonene. Plassene vil være satt av til pendlere mellom 5 og 17 på hverdager, men vil ellers kunne benyttes gratis av alle.

Det nye parkeringstilbudet blir innført 9. april, men fram til da vil dagens parkeringsordning ved parkeringsplassene være gjeldende.

Les flere saker på Smaalenene.no her