NA24.no


SLUTT: Konsernsjef Marissa Meyer ble hentet inn til Yahoo! fra Google for å ta opp konkurransen med Facebook og hennes tidligere arbeidsgiver. Den lyktes ikke. Nå er Internettvirksomheten solgt, selskapet har byttet navn og Meyer har gått av.
SLUTT: Konsernsjef Marissa Meyer ble hentet inn til Yahoo! fra Google for å ta opp konkurransen med Facebook og hennes tidligere arbeidsgiver. Den lyktes ikke. Nå er Internettvirksomheten solgt, selskapet har byttet navn og Meyer har gått av. Foto: Julie Jacobson (AP)

Nå er Yahoo! historie

Sist oppdatert:
Har kvittet seg med Internett-virksomheten og fått nytt navn fra mandag.

Yahoo! var en av pionerene innen internettsøk og hadde en hjemmeside som mange brukte som inngangsport. Nå er selskapet endelig historie.

Les også: Verizon kjøper Yahoo

Selskapet forsøkte lenge å konkurrere med Google og Facebook og hentet inn en av Googles direktører, Marissa Meyer, som konsernsjef i 2012. Meyer klarte imidlertid ikke å snu skipet og selskapet solgte Internett-virksomheten sin i fjor til telekomkjempen Verizon. Avtalen ble formelt gjennomført i forrige uke. Samtidig sluttet Meyer i jobben som toppsjef.

Les også: Yahoo: En milliard brukere kan være hacket

Nå har selskapet også skiftet navn til Ataba og handles mandag for første gang under dette navnet med aksjetickeren «AABA» på den amerikanske børsen.

Selskapet er nå et rent investeringsselskap, der den suverent viktigste eiendelen er en betydelig aksjepost i den kinesiske internettkjempen Alibaba. Selskapet har også en stor eierandel i Yahoo! Japan.

Så langt stiger Altaba to prosent på børsen i USA.

Har du fått med deg denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere