Selskapet opplyser i en pressemelding at de installerer nå løpende WiFi om bord mer enn halvparten av Dreamliner-flyene deres.

– Siden vi lanserte gratis WiFi på våre flygninger i Europa i 2011, har flere millioner av våre kunder surfet om bord. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre kundeopplevelsen og er stolte over å være det første lavprisselskapet som tilbyr gratis WiFi på langdistanseflyvninger, sier Norwegians leder for forretningsutvikling, Boris Bubresko i en pressemelding.

Les også: Norwegian starter direkterute til Brasil

Passasjerene som flyr mellom Europa og Nord- og Sør-Amerika, og mellom Europa og Asia vil få muligheten til å surfe, sjekke Facebook og jobbe på reisen.

Det er imidlertid en hake ved ordningen. Gratistilbudet vil nemlig ikke gi deg kjapt nok nett til å strømme musikk, filmer og TV-serier. Da må du frem med lommeboka.

Inkludert i billetten vil du få en grunnpakke som kalles «Basic Option» for å surfe på nett, sende meldinger og e-post. Vil du gjøre mer enn det, som å strømme de nyeste TV-seriene, må du betale 130 kroner for tre timer «Premium Option».

Norwegian bekrefter til Nettavisen at hastigheten på gratisnettet vil være tilsvarende tilbudet passasjerene har fått på Europa-reiser tidligere.

Les også: Norwegian med gigant-tap på drivstoffsikring

I en e-post til Nettavisen skriver kommunikasjonsdirektør i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen at det nok ikke være på plass før året er omme.

– Vi jobber løpende med å installere WiFi på vår langdistanseflåte og forventer at halvparten av alle våre 787 Dreamlinere (om lag 20 fly) vil være på nett innen 2020. Fly av typen 787-8 og de første av våre 787-9 vil ikke ha WiFi fordi de ikke ble levert fra fabrikken med mulighet for enkel WiFi-tilkopling, skriver han.

– Hvorfor må folk betale for å strømme TV-serier, når dere allerede har tilbudet på flyet?

– WiFi-plattformen er separat fra underholdningsportalen. I underholdningsportalen kan man se gratis underholdning og for å kunne se på f.eks. Netflix eller andre strømmetjenester, må kan kjøpte internettilgang om bord. Man bruker da naturligvis sin vanlige Netflix-konto når man er logget på nettet om bord, sier Sandaker-Nielsen.