NA24.no

Nå får du se OL i 3D

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
NRK og Viasat samarbeider om lekene.

Viasat og NRK har inngått et samarbeid som betyr at Viasat sine kunder får oppleve tidenes første direktesendte OL i 3D. Viasat vil sende mer enn 100 timer direkte fra London 2012 OL på 3D-kanalen Viasat 3D. Dette kommer i tillegg til NRKs egne sendinger i HD på NRK1 og NRK2.

Åtte timer daglig
Viasat 3D vil daglig sende omkring åtte timer direkte fra London 2012 OL. I tillegg vil det bli produsert et fire timer langt oppsummeringsprogram med høydepunkter fra dagens øvelser. Øvelsene som vil bli produsert og vist i 3D er blant annet herrenes finale i på 100 meter sprint, svømming, turn og basketball. I tillegg vil både åpningsseremoni og avslutningsseremoni vises i sin helhet i 3D. 3D-kanalen er produsert av Olympic Broadcasting Services og sublisensiert til Viasat av NRK.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

- London 2012 er definitivt årets høydepunkt for alle sportsinteresserte. Vi er veldig glade for å kunne gi Viasats kunder muligheten til å oppleve øvelsene i 3D. Viasat tilbyr nå både filmer og direktesendt sport i 3D, og vi er overbevist om London 2012 vil være en døråpner for at enda flere får øynene opp for hvor mye større TV-opplevelsen blir i 3D, sier administrerende direktør Erik Z. Børresen i Viasat i en melding.

- 3D blir standard
3D-teknologien er i ferd med å bli standard på de aller fleste nye TV-er. Tall fra bransjeorganisasjonen Elektronikkbransjen viser at det i 2010 og 2011 tilsammen ble solgt 175 000 3D-TV i Norge. I 2012 forventer bransjen å selge omkring 250 000 nye 3D-TV-er.

- 3D er i ferd med å bli standard på alle nye store TV-er. Satsningen på OL i 3D er både viktig og ikke minst veldig kjærkomment for alle som har kjøpt en 3D-klar TV, sier informasjonssjef Erik Andersen i Elektronikkbransjen, i meldingen.

Under OL i Beijing i 2008 samarbeidet Viasat og NRK om å vise OL for aller første gang i HD-kvalitet. Under London 2012 OL vil Viasat sine kunder kunne velge mellom å se lekene i HD på NRK1 og NRK2 eller i 3D-kvalitet på Viasat 3D. Viasat har tidligere vist golf, hockey og fotball i 3D-kvalitet.

Direktesendingene på Viasats 3D-kanal gjøres i samarbeid med satellittoperatøren SES-Astra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere