NA24.no

Nå får han dommen

Sist oppdatert:
NA24-TV: Se Morgan Andersen-dommen direkte fra rettslokalet.

- Morgan Andersen sitter igjen med null kroner og en personlig tragedie. Hele hans liv står nå på spill, sa den tidligere Lyn-direktørens advokat Cato Schiøtz i retten.

TV 2 Nyhetskanalen sender domsavsigelsen direkte. Se den her.Det er ventet at dommeren bruker en halvtime på å lese opp dommen.

NA24 - din næringslivsavis

Lyn tjente 60 mill.
- Jeg ønsker ikke å kommentere saken før dommer er klar, sier Schiøtz til NA24.

Men i tingretten advarte han om at dommen kom til å bli anket. Påtalemyndigheten har lagt betydelig prestisje i saken, mens Andersen krever full frifinnelse.

- Tror du dommen vil bli anket uansett utfallet i ettermiddag?

- Det vet jeg ikke, sier Cato Schiøtz onsdag formiddag.

Morgan Andersen er tiltalt for å ha forfalsket kontraktspapirene til John Obi Mikel før nigerianeren ble solgt til Manchester United våren 2005.

LES OGSÅ: Tøff dom mot Morgan i 2004

Mikel endte etter mye om og men i Chelsea ett år senere, og Lyn tjente vel 60 millioner på salget av stortalentet.

- Tilpasset forklaringen
Statsadvokaten hevder også at Morgan Andersen gikk til falsk anmeldelse av Mikel-agent John Shittu. Andersen nekter straffeskyld på begge tiltalepunktene, mens aktor Svein Holden har lagt ned påstand om ett års fengsel.

Halvparten av tiden gjøres betinget, og kun seks måneder må dermed sones om Andersen skulle bli dømt.

- Han er kroneksempelet på en tiltalt som tilpasser sin forklaring til bevisene i saken, sa aktor Svein Holden om Morgan Andersen.

Advokat Cato Schiøtz krevde frifinnelse av sin klient, og at Morgan Andersen subsidiært behandles på mildest mulig måte.

LES OGSÅ: Andersen kan få million-fallskjerm

DETTE ER TILTALEN:

Morgan Andersen er tiltalt for overtredelse av:

- i rettsstridig hensikt å ha benyttet som ekte eller uforfalsket et ettergjort eller forfalsket dokument (straffeloven § 182 første ledd første straffalternativ)

- for ved falsk anmeldelse til påtalemyndigheten eller annen offentlig myndighet å ha søkt å pådra en annen siktelse eller fellelse for en forbrytelse (straffeloven § 168 første straffalternativ)

Mens det første tiltalepunktet kan straffes med bøter eller fengsel i ett år, er strafferammen for det andre punktet fra seks måneder til åtte år.

Saken startet 11. februar i Oslo tingrett og ble avsluttet ondag 20. februar. Dom i saken skulle vært avsagt torsdag 13. mars klokken 14.00, men ble utsatt til onsdag 26. mars klokken 14.00. Det er antatt at man bruker en halv time på å lese opp dommen.

Les hele tiltalen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere