NA24.no

Nå går Facebook i svart

BRER OM SEG: Mange mennesker har byttet ut profilbildet etter angrepet mot det franske magasinet.
BRER OM SEG: Mange mennesker har byttet ut profilbildet etter angrepet mot det franske magasinet. Foto: Faksimile fra Facebook
Sist oppdatert:
Mange markerer avstand fra angrepet mot det franske satiremagasinet. Ekstremister hyller imidlertid terroren.

Mennesker over hele verden bytter nå ut sitt profilbilde på Facebook med et svart kvadrat med teksten «je suis Charlie» – «jeg er Charlie». Flere har også skiftet til et helt svart profilbilde.

Følg direkterapporteringen om terrorangrepet

Mange vil markere avstand mot angrepet på det franske satiremagasinet Charlie Hebdo der tolv personer ble skutt og drept.


En av de som har lagt ut meldingen er redaktør Terje Johansen, ansvarlig redaktør for nisjepublikasjonene i Aller Media.

– Et angrep på ytringsfriheten

MARKERER AVSTAND: Terje Johansen i Aller.

– Det som skjedde er et angrep på ytringsfriheten, det var ikke bare et angrep på et satiremagasin. Ytringsfriheten er selve grunnlaget for de frihetene og rettighetene vi har i Vesten, og dagens angrep var et angrep på disse frihetene, sier Terje Johansen til Nettavisen.

Redaktøren oppfordrer alle til å legge ut profilbildet.

– Disse fanatikerne kan ikke drepe oss alle. Jo flere vi er, som faktisk sier at vi må tolerere også ubehagelige ytringer og satire mot religionen, jo tydeligere demonstrerer vi at vi ikke tolererer slik vold.

– Hvis vi skal fortsette å ha demokrati og frihet, så må ytringsfriheten stå over også regionen. Det er helt vesentlig, sier han.

«Gjør narr av profeten, betal med livet»

Mens de fleste bruker sosiale medier til å vise sin avsky mot handlingen og støtte til offrene er det andre som støtter terroristene. 

Det er fortsatt ikke helt klart hvem det er som står bak angrepet, men en rekke selverklærte jihadister hyller massakren med hashtagen «غزوة_باريس» som ifølge den arabiske avisen Al-Hayats kan oversettes til «InvasjonParis». Det skriver Washington Post.

I tweeten under er det en mann som skriver «Gjør narr av profeten og betal med livet.»Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere