Nå gir også Norwegian bonuspoeng

Foto: (Scanpix)

På alle sine billetter.

23.05.13 10:07

Forbudet mot bonuspoeng innenlands ble først innført i 2002 og skulle vare i fem år, men ble siden omgjort til et permanent forbud. Tiltaket var opprinnelig ment å hjelpe konkurrenter med å ta opp kampen mot SAS, som hadde kjøpt Braathens i 2001 og dermed hadde tilnærmet monopol på flyreiser i Norge.

SAS kjempet innbitt mot forbudet, og i februar besluttet selskapet å utfordre reglene ved å gjeninnføre bonuser for bedriftskunder. Selskapet sa at de også ville ta saken til retten.

Så i mars slo EFTAs overvåkingsorgan ESA fast at det særnorske forbudet mot bonuspoeng på flyreiser innenlands er i strid med EØS-reglene. Den 16. mai svarte regjeringen med å oppheve forskriften fra 2007, blant annet med begrunnelse om at konkurransesituasjonen nå er mer robust med to store selskaper.

Følger etter
Norwegian likte imidlertid ikke avgjørelsen.

- Dette er opplagt et tiltak for å hjelpe SAS. Det er ikke mer halvt år siden regjeringen inntok et standpunkt om å forlenge forbudet - av hensyn til konkurransen og forbrukerne. Underlig at de inntar det motsatte synspunktet nå, sa Norwegians kommunikasjonsdirketør Anne-Sissel Skånvik til Aftenposten.

Norwegian har også sagt at de tror at endringene medfører dyrere flyreiser i Norge.

Men nå har også Norwegian valgt at de skal begynne med bonuspoeng.

Gjennom fordelsprogrammet Norwegian Reward, som har mer enn to millioner kunder, blir det bonuspoeng på innenriksflygninger i Norge.

Ett poeng = en krone
Dermed kan også Norwegians kunder tjene poeng på innenriksflygninger i Norge. Norwegian Reward har mer enn to millioner medlemmer i hele Europa.

Poengopptjeningen til Norwegian er ti prosent på en fullflex-billett og to prosent på en lavprisbillett.

Poengene kan benyttes på alle reiser med Norwegian. Man kan også selv velge om man vil betale hele eller deler av reisen med «CashPoints». Ett Reward-poeng tilsvarer en norsk krone.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.