*Nettavisen* Økonomi.

Nå granskes Ap med lupe

Ung forfatter vekker oppsikt.

29.04.14 08:18
HTML EMBED

Tirsdag lanseres «Tilbake til politikken. Hvordan Arbeiderpartiet (Ap) igjen skal bli folkets parti».

- Et moderne Ap må sette frihet og enkeltmennesket først, hevder forfatter Aksel Braanen Sterri.

Han tar et kraftig oppgjør med et Ap han mener har mistet kontakten med folket og som er visjonsløse.

Til Civita-frokosten kommer Hadia Tajik (Ap), Torbjørn Røe Isaksen (H) og forfatteren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Aksel Braanen Sterri ,Torbjørn Røe Isaksen og Hadia Tajik skal diskutere sosialdemokratiets fremtid. Foto: Mediehuset Nettavisen


Følg Civita-sendingen direkte øverst i saken

Braanen Sterri ser et Ap «som løper formålsløst etter velgergrupper og saker, som kun tenker enkeltsak, og som ikke evner å formidle en overordnet visjon».

Klikk på bildet for å forstørre.

Aksel Braanen Sterri har sin bakgrunn som analytiker for Aps partikontor og trainee i Aps stortingsgruppe.

- For den hvite middelklasse
Han mener partiet må løfte blikket og vise velgerne kursen fremover, hvis ikke vil de oppleve nye nedturer.

- Ap er blitt et parti for den hvite middelklassen. Et visjonsløst Ap har sluttet å styre etter det som er rett. Skal Ap bli et folkeparti, er det nødt til favne bredere og la friheten stå i sentrum for politikkutformingen, ifølge Braanen Sterri.

Klikk på bildet for å forstørre.

Boken går i dybden på seks viktige politiske tema: Skole, bolig, trygd, pensjon, helse og kropp – og argumenterer for hva Ap må gjøre for å få tilbake makten.


Med Tilbake til politikken ønsker Braanen Sterri å gi en analyse av hvor AP står i dag - og hvilken retning partiet må gå i.

Han går i dybden på seks viktige politiske tema: Skole, bolig, trygd, pensjon, helse og kropp – og argumenterer for hva Ap må gjøre for å få tilbake makten.

- Ap skal legge til rette for folks livsvalg, ikke dominere dem, mener forfatteren.

I en fersk meningsmåling hos TV 2 mandag fikk Ap 32,8 prosent oppslutning - og har et forsprang på nær 5 prosent til Høyre, som får 27,9 prosent.

- Denne boken gjør meg enda mer optimistisk på sosialdemokratiets vegne. Aksel Braanen Sterri har en sterk tro på verdigrunnlaget, og han utfordrer løsningene med meninger som både engasjerer og provoserer. Denne boka et førsteklasses bidrag til debatt, forståelse og tro på politikkens mulighet, sier Jonas Gahr Støre.

Gahr Støre blir trolig valg til ny Ap-leder 14. juni.

Valla: - Han tenker nytt og modig
Aksel Braanen Sterri har jobbet som analytiker for Aps partikontor, trainee i Aps stortingsgruppe og leder for tenketanken Progressiv.

«Sterri tenker nytt og modig om vedtatte sannheter, og tradisjonelle høyre- og venstresidegrenser krysses friskt,» sier Gerd-Liv Valla.

«Sosialdemokratiet er den mektigste politiske kraften i Norge i etterkrigstiden, men bevegelsen har ikke alltid vært like flink til å tenke nytt og høyt. Det gjør Aksel Braanen Sterri, og derfor er denne boken en av de mest interessante politiske bøkene jeg har lest på lenge,» sier Torbjørn Røe Isaksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.