*Nettavisen* Økonomi.

Nå har Waleed-saken blitt utsatt

Foto: Privat

Risikerer flere år bak lås og slå.

03.06.13 15:09

LOS ANGELES/OSLO (NA24): Norske Waleed Ahmed har vært varetektsfengslet i i Los Angeles siden slutten av september.

Tross dette har rettshøringen som skulle foregå mandag blitt utsatt.

- Den ble utsatt til 11. juni klokken 10.00, sier Thom Mrozek hos påtalemyndigheten til Nettavisen NA24.

Waleeds forsvarer sier at dette ikke er uvanlig.

- Husk på at disse høringene ofte blir forskjøvet, sier Humberto Diaz til Nettavisen NA24.

Haleheng av kjendiser
Den unge gründeren skulle erobre verden. Med selskapet Grønt Norge skulle han utvikle og selge miljøvennlig teknologi.

Innovasjon Norge ga Grønt Norge 150.000 kroner i etablerertilskudd. Næringstopper, kongelige, politikere og media sto i kø for å hylle nordmannen.

I høst fikk eventyret en brå slutt. Waleed Ahmed ble tatt for millionsvindel i USA. Ahmed sitter fengslet i Los Angeles for å ha lurt en pengesterk investor til å betale 1,1 millioner dollar for enerett til Justin Bieber-konserter i Skandinavia. Rettigheter han skal ha diktet opp.

Statsadvokat Andrew Brown har tidligere fortalt til Nettavisen NA24 at Ahmed erklærte seg skyldig i begynnelsen av mars.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den maksimale strafferammen er 20 år, men i saken mot Ahmed har påtalemyndigheten lagt ned påstand om 63 måneder fengsel – altså 5 år og tre måneder, ifølge dagensit.no.

Vet du noe om denne saken? Tips oss på alle@na24.no

Vil ha mildere straff
I et brev Waleed nylig sendte til påtalemyndigheten, som NRK har fått tilgang til, kommer det frem at han forsøker å utnytte sine mektige bekjentskaper for å få mildere straff.

I brevet henviser han blant annet til Kronprinsen, og en tidligere FN-ambassadør.

- Andrew Young betrakter meg som sin sønn, og da han fant ut at jeg var arrestert i San Fransisco ringte han umiddelbart til statsadvokat Andre Biorrette i Los Angeles. Young fortalte at han hadde møtt meg gjennom kronprinsen av Norge, hans majestet Haakon Magnus, og at han hadde vanskelig for å tro at jeg kunne ha gjort noe slikt. Videre fortalte han til statsadvokaten at jeg sannsynligvis hadde blitt ført bak lyset av noen andre, og at jeg er en hardtarbeidende ung mann som elsker å jobbe, skriver Waleed Ahmed.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ved å skrive brevet håper Ahmed å få sone i Norge.

- Mine tårer kan ikke bevise min uskyld. Men jeg tror kraften av mine rene tanker og følelser kan hjelpe meg med å kaste lys over uskyldigheten, som trenger luft til å vokse og utvikle seg hos meg, skriver Ahmed, ifølge NRK.

I lang tid har Nettavisen NA24 forsøkt å få den fengslede mannen og hans familie i tale. Tross gjentatte forsøk med telefon, e-post og husbesøk ønsker ingen å uttale seg om saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag