NA24.no

BEDRE DIESEL: - Hovedårsaken til at vi fyller diesel her i Norge, er at den har en mye høyere kvalitet enn hjemme i Sverige. Den er ikke så tørr, forteller Pär-Olof Karlsson.
BEDRE DIESEL: - Hovedårsaken til at vi fyller diesel her i Norge, er at den har en mye høyere kvalitet enn hjemme i Sverige. Den er ikke så tørr, forteller Pär-Olof Karlsson. Foto: Kjell R. Hermansen (Glåmdalen)

Nå harryhandler svenskene i Norge

Sist oppdatert:
Svensker strømmer over grensa på jakt etter billig og bedre drivstoff.

EIDSKOG (glomdalen.no): Ved dieselpumpa på YX Magnor står en svenske og fyller drivstoff. Bedre kvalitet og lavere pris lokker våre naboer til de norske drivstoffpumpene.

Mens prisene i Sverige gikk nedover for oss nordmenn tidligere denne uka, drar söta bror til Norge for nettopp billig diesel.

  – Jeg har mange svenske kunder som er innom her daglig og fyller diesel, og noen fyller også bensin, forteller driftsansvarlig ved YX Magnor, Lars Holmkvist, til Glomdalen.

Billigere og bedre diesel

– På det jevne konkurrerer vi med svenskene, og diesel er vi som regel billigst på, forteller Holmkvist.

– Kvalitet på den norske dieselen er også bedre, noe både yrkessjåfører og vanlige sjåfører har gitt tilbakemelding på. Den smører blant annet dieselpumpen bedre og gir lavere forbruk, forteller Holmkvist.

Høy kvalitet

Ved dieselpumpa står ekteparet Pär-Olof og Wenche Karlsson. De har tatt turen fra Köla til Magnor for å fylle drivstoff.

– Det er ikke så store prisforskjellen når man regner om kursen og slike ting. Men hovedårsaken til at vi fyller diesel her i Norge, er at den har en mye høyere kvalitet enn hjemme i Sverige. Den er ikke så tørr, forteller Pär-Olof Karlsson.

GASS: - Nå skal jeg hjem og grille med billig norsk gass, sier Bo Hammarström til Lars Holmkvist.


– Og vi merker også at bilen bruker mindre drivstoff etter at vi begynte å fylle i Norge, sier kona Wenche Karlsson.

Fyller helst i Norge

At den norske dieselen er bedre oppdaget ekteparet da de var ute og kjørte bobilen sin.

– Det var sjelden vi kunne bruke femtegiret – da trakk den veldig dårlig. Men etter at vi begynte med norsk diesel, har vi ingen problemer med det lenger, forteller Karlsson.

– Så nå fyller vi helst ikke diesel i Sverige mer, bare når vi er nødt, sier de.

Billig gass

Også innbytte av gass er mye billigere i Norge, nesten halv pris av det de tar i Sverige.

– Jeg reiser over til Norge for å spare penger, det er ikke noe å legge skjul på, forteller Bo Hammarström fra Adolfsfors.

– I Sverige koster det 500 kroner i innbytte av en 11-kilos beholder. Her på Magnor tar de bare 290 kroner, sier Hammarström.

– Og nå har jeg ferie og skal hjem og grille. Med billig norsk gass, smiler han og setter seg inn i bilen.

På andre siden av grensen, ved Statoil Morokulien, er det stort sett bare nordmenn som fyller, fortrinnsvis bensin.

SVENSK BENSIN: Anita Andersson er ofte over grensen. Da passer hun på å fylle opp tanken med billigere bensin.


Ofte over grensa

– Det kommer litt an på hvor jeg fyller, men stort sett fyller jeg bensin i Sverige, forteller Marita Andersson, som bor på Magnor.

– Jeg er ofte over for å besøke familien i Sverige, og da blir det til at jeg fyller drivstoff her samtidig. Bensin er jo litt billigere her, forteller hun.

Lojale til lokalmiljøet

Men de fleste på den norske siden er fortsatt lojale til lokale den lokale besnsinstasjonen .

– Jeg bruker til vanlig den lokale stasjonen på Skotterud, det er enklere. Men nå har vi vært på handletur og tanken var tom, så det bare passet seg sånn, forteller Aina Hognerud.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere