Fristen for å levere for næringsdrivende er midnatt tirsdag 31. mai. Rundt én tredjedeler av de 320.000 som må levere har allerede levert.

Nytt av året er at alle næringsdrivende levere selvangivelse med pliktige vedlegg elektronisk til Skatteetaten.

– De aller fleste har levert elektronisk i mange år allerede, men overgangen til elektronisk levering er en utfordring for noen. Vi ønsker å gi god informasjon og veiledning spesielt for disse via nett og telefon, sier Mariken Holter, kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten.

Det såkalte leveringsfritaket som gjelder for personlige skattytere og pensjonister, gjelder ikke for næringsdrivende.

– Ikke alle er klar over at de har mottatt selvangivelse for næringsdrivende. Eksempelvis kan man ha gått fra å ha drevet egen virksomhet til å bli lønnsmottaker. Dersom du har fått selvangivelsen for næringsdrivende må du logge inn i Altinn og levere den, sier Holter.

Skatteetaten lanserte i år en ny løsning for de som driver egen bedrift og gjør rapporteringen selv, «Næringsrapport skatt».

– Næringsdrivende er pålagt å rapportere sine skatteforhold elektronisk. Da er det rett og rimelig at vi gjør det lett å gjøre det rett, sier Mariken Holter og minner om at det er et er mulig for næringsdrivende å søke om utsettelse av leveringsfristen. Søknadsfristen er 31. mai.

Les også: Skatteetaten gransker disse ekstra nøye i år