NA24.no

Nå henger de på veggen

Foto: Sara Johannessen, Scanpix
Sist oppdatert:
Stein Erik Hagen har skværet opp med maleren Vebjørn Sand etter portrettkrangelen.

(SIDE2:) Stein Erik Hagen og hans kone Mille Marie Treschow hyret Vebjørn Sand til å male dem i 2006. Først nå er striden løst, skriver Se og Hør.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Skapte debatt
Da bildene ble vist offentlig for første gang, ble de slaktet av VGs kunstkritiker. Hagen sa først at han syntes bildene var fine, men så endret han mening og kritiserte Sand offentlig for blant annet dårlig komposisjon.

Sand, som trodde oppdragsgiveren var fornøyd, ble sjokkert. Deretter fulgte en heftig debatt mellom Hagen og Sand i media.

LES MER: Rimi-Hagen støver ned

- Etter at Stein Erik tok avstand fra bildene og ga klart uttrykk for at han ikke satt pris på dem, har vi ikke hatt kontakt. Maleriene står hos meg, og der blir de stående, sa Vebjørn Sand til VG. Han viste dem imidlertid ut på sin nye utstilling samme år, og det skapte lange køer inn til Galleri Sand av vanlige mennesker som ville ta de to utskjelte kunstverkene i nærmere øyesyn.

Til Se og Hør sier imidlertid Stein Erik Hagen at han og maleren nå har snakket ut om det som skjedde. Hagen skal også ha betalt Sand for bildene og de skal ha fått sin rettmessige plass på veggen i Fritzøe Hus i Larvik.

Etter det Se og Hør erfarer har Hagen betalt Sand to millioner kroner for bildene.

Sand selv ønsker ikke å si noe mer om saken til Se og Hør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere