NA24.no

Nå kan det smelle i Nordsjøen

Foto: ANTOINE AGASSE
Sist oppdatert:
Bellona-sjef Frederic Hauge frykter at gasslekkasjen på Totals plattform i Nordsjøen kan få fatale følger hvis vinden snur.

En plattform til den det franske oljeselskapet Total, på Elgin-feltet i Nordsjøen, begynte å lekke mandag. Alt mannskap er evakuert og gassen står høyt over plattformen.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Bellona-sjef Frederic Hauge sier i dag til Bellonas internasjonale hjemmesider at det er vinden fra vest som hindrer fakkelen i å utvikle seg til en eksplosjon.

- Skulle vinden dø ut eller endre kurs, frykter vi at det kan resultere i en stor katastrofe, sier Hauge.

Talsmann for Total, Tony Peakin, sier til Bloomberg at fakkelen er svak og avtagende. Selskapet har likevel brannslokningsutstyr i nærheten i tilfelle.

- Dette er ille, veldig ille. Dette vil ta tid. En avlastningsbrønn må borres, og det kan ta opptil seks måneder før brønnen er tett, om det i det hele tatt er mulig å få brønnen tett, sa Bellona-sjef Frederic Hauge til NA24 tirsdag.

- Problemet er at man ikke kommer nær nok utslippene, på grunn eksplosjonsfaren, fortsatte han, og antydet at den raskeste måten å få tettet brønnen på er å sette fyr på gassen.

NA24 kommer tilbake med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere