Nå kan disse bli ulovlige

Foto: (Scanpix)

Planer om å kjøpe ny TV? Da bør du lese dette.

12.01.09 10:30

Hvis du har planer om å kjøpe deg ny plasma-TV, bør du skynde deg. Eller revurdere planene.

NA24 - din næringslivsavis

EU kan nemlig komme til å innføre et forbud mot plasma-TV. Det skriver danske epn.dk. Grunnen til dette er at plasmaskjermene sluker langt mer strøm enn sin motpart: LCD-skjermer. En tommelfingerregel sier at plasmaskjermene bruker dobbelt så mye strøm som LCD-skjermene.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

I løpet av våren skal EU-kommisjonen ventelig komme med et utspill som skal forsøke å begrense energiforbruket til de stadig større TV-skjermene. Dette kan bety døden for plasmaskjermene, med mindre energiforbruket kuttes dramatisk.

Tidligere har skjermer i størrelsen 25 til 28 tommer vært standarden i de fleste hjem. Imidlertid er dette i ferd med å snus ganske raskt. Nå er 42 tommer snart den nye standarden, men mange velger modeller som er større enn dette. Utviklingen går mot stadig større skjermer, og finanskrisen er ventet å redusere prisene ytterligere fremover. øet.

Faren for miljøet er nemlig at det stadig blir billigere å kjøpe flatskjerm-TV. Ifølge den danske avisen epn.dk vil en 37 tommers LCD flatskjermtv ha et strømforbruk på omtrent 150 watt. Bytter man ut denne med en plasmaskjerm på 65 tommer vil strømforbruket øke til 700 watt. Dette er utviklingen EU-kommisjonen ønsker å stanse før den for alvor tar av.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag