NA24.no

Nå kan du bli Sveaas høyre hånd

Foto: Andrè Clark Utvik
Sist oppdatert:
Milliardæren Christen Sveaas skal fylle plassen etter Åge Korsvold.

Åge Korsvold har siden 2002 vært administrerende direktør i investor Christen Sveaas investeringsselskap Kistefos. På den tiden har han egenhendig økt størrelsen på Sveeas formue med mellom fem og seks milliarder kroner.

I midten av januar meldte Korsvold at han takket for seg og skulle tre inn i pensjonistenes rekker. Kistefos søker i dagens utgave av Dagens Næringsliv etter ny administrerende direktør.

Den rette kandidaten skal overta og følge opp Korsvolds opparbeidede tillit ved å: - lede og ha ansvar for en aktiv og profesjonell organisasjon på omkring ti personer i tillegg til støttefunksjoner.

- Vi søker en moden og trygg person med utpregede kommersielle instinkter, relevant ledelses erfaring og gjerne også variert næringslivs erfaring på høyt nivå, heter det i stillingsannonsen.

Den rette kandidaten skal samarbeide tett selskapets styre og eier.

- Jeg er sikkert ikke enkel, men det er neppe noen selfmade gründere. Jeg har vel en normal porsjon av en gründers dårlige egenskaper, har Christen Sveaas tidligere sagt til Dagens Næringsliv.

Kistefos AS er et investeringsselskap eiet av Christen Sveaas. selskapet har industrielle investeringer innenfor offshore services og shipping, et eiendomsengasjement i Bergmoen AS og en portefølje av investeringer som omfatter tradisjonell private equity, venture capital og såkornsinvesteringer drevet av Kistefos organisasjon.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere