*Nettavisen* Økonomi.

Nå kan du bli United-eier

Foto: Scanpix

Selger aksjene billigere enn ventet.

10.08.12 10:32

Profesjonelle idrettslag har generelt vært tapere på børsen. Manchester United , en av verdens mest populære fotballklubber vil snart finne ut om de blir ett sjeldent unntak.

Nå er det klart at den kjente fotballklubben skal bli børsnotert på New York Stock Exchange, ifølge CNBC.com.

På «billigsalg»
Sent torsdag ble det klart at de priser aksjene til 14 dollar, noe som er langt lavere enn tidligere anslag som har vært i størrelsesorden 16-20 dollar.

I forbindelse med noteringen legges 16,7 millioner aksjer ut til salg, noe som vil bringe inn 233 millioner dollar og priser selskapet til 2,3 milliarder dollar, noe som tilsvarer 13,5 milliarder kroner etter dagens kurs.

- Det er den beste prisen for handelen, sier en kilde til CNBC.com.

Pengene som hentes inn vil splittes i to der halvparten skal betale ned gjelden på 680 millioner dollar, den andre halvdelen skal gå til den omdiskuterte Glazer-familien som eier klubben.

Glazer beholder makten
Tidligere har det kommet frem at United har planlagt å etablere seg som en global mediebedrift fremfor å kun være av sportslig art. Årsaken ligger i at selskapet kan få en høyere verdi her, da det allerede eier amerikanske distribusjonsrettigheter og en egen TV-kanal.

Aksjene som skal selges er såkalte B-aksjer, altså aksjer uten stemmerett. Glazer-familien som er mislikt av United-fansen vil dermed fortsatt beholde kontrollen over klubben.

Familien er velkjente i USA, ettersom de også eier det amerikanske fotballaget Tampa Bay Buccaneers og kjøpesentergiganten First Allied Corp.

Klubben hevder at den har 659 millioner supportere på verdensbasis, hvor 325 millioner er i Asia og hele 55 millioner i Indonesia alene. I Nord-Amerika hvor fotball ikke har like høy status skal supportermengden være på 34 millioner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.