NA24.no

Nå kan du shorte fritt igjen

Foto: Andre Clark Utvik (NA24)
Sist oppdatert:
Kredittilsynet friskmelder finansmarkedet.

Det går frem av en pressemelding sendt ut av Kredittilsynet mandag morgen.

Det var i begynnelsen av oktober i fjor at Kredittilsynet stoppet såkalt shortsalg av aksjer og grunnfondsbevis utstedt av selskaper i finans- og banksektoren på grunn av finanskrisen.

Shortsalg går ut på å selge innlånte aksjer, for så å kjøpe dem tilbake senere og levere dem tilbake til utlåneren. Den eventuelle gevinsten kommer i stand ved at aksjene selges på høyere kurser enn de kjøpes tilbake, i motsatte fall vil transaksjonene påføre investoren tap.

- Markedssituasjonen har endret seg og er nå av en slik karakter at det ikke lenger på generelt grunnlag anses å være i strid med verdipapirhandelloven § 3-9 å handle short i de berørte aksjer og grunnfondsbevis. Verdipapirhandellovens krav til dekket shortsalg gjelder fortsatt, skriver Kredittilsynet i forbindelse med dagens vedtak.

Kredittilsynet skrev i forbindelse med innføringen av forbudet for et knapt år siden at bakgrunnen «var en ekstraordinær markedssituasjon og uvanlige markedsbevegelser».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere