Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du sjekke skatten din

Skattemeldingen ble klar like før 4. april.

Betalte du for mye eller lite i skatt i fjor? Nå kan du logge deg inn og sjekke selv her elektronisk. Fra rundt midnatt ble nærmere 4,8 millioner skattemeldinger lagt ut.

Skatteetaten har gjort dokumentene tilgjengelig på sine nettsider like før midnatt natt til tirsdag.

- Det stemmer at skattemeldingen er tilgjengelig på skatteetaten.no. Det var planen at den skulle komme i løpet av natten til 4. april og den ble gjort tilgjengelig så snart den var klar, sier kommunikasjonsrådgiver Helen Rist i skatteetaten til NTB.

SISTE: Foreløpige tall fra Skatteetaten viser at 8 av 10 har skatt til gode, mens 2 av 10 må betale restskatt. Første mulige dato for utbetaling dersom du har penger tilgode er 21. juni.

Kort tid etter at skattemeldingen ble tilgjengelig, ble det meldt om for stor pågang på ID-porten: «Det er for øyeblikket stor pågang i ID-porten, og det gjør at enkelte brukere ikke får logget inn med en gang. Difi beklager ulempene dette medfører og ber deg prøve på nytt senere».

Les også: Solberg: Formuesskatten skaper utflytting
Les også: 34-åring trikset med over 1.000 selvangivelser – tjente millioner

Frist 30. april

Tallene som Skatteetaten har lagt ut, er foreløpige beregninger. Hvis du har noe å tilføye - husk å gjøre det før 30. april.

Det er din plikt å påse at opplysningene er korrekte, og det er heldigvis hjelp å få:

- Spiller russisk rulett med økonomien sin

Skattebetalerforeningen presiserer at du er sjanseløs hvis det plutselig dukker opp en feil og du ikke har sjekket.

- Folk som ikke engang sjekker skattemeldingen (selvangivelsen), spiller russisk rulett med privatøkonomien sin, sier fagsjef Rolf Lothe i Skattebetalerforeningen.

Les også: Spiller russisk rulett med privatøkonomien

21. juni

I forrige uke sa advokat i Regnskap Norge, Per-Ole Hegdahl, til Nettavisen at det er viktigere enn noensinne å sjekke skatten.

Det endelige skatteoppgjøret blir for de fleste av oss klart 21. juni.

Kommentarer til denne saken