NA24.no

Skatteoppgjøret 2014
Skatteoppgjøret 2014 Foto: Skjermdump elektronisk skatteoppgjør 2014 (Mediehuset Nettavisen)

Nå kan du sjekke skatteoppgjøret

Sist oppdatert:
Egentlig skal du ikke få skatteoppgjøret før 25. juni, men noen har allerede fått det.

Til tross for at Skatteetaten på sine nettsider opplyser at første pulje med skatteoppgjør vil gjøres tilgjengelig 25. juni, tikket det allerede 18. juni inn tekstmeldinger og eposter fra Skatteetaten til mange skattytere om at oppgjøret er klart.

I eposten som også Nettavisens journalist mottok i går heter det:

«Hei, Skatteoppgjøret ditt er nå tilgjengelig. Du kan sjekke det via Skatteetatens nettsider. Du mottar et eventuelt tilgodebeløp innen 2-3 uker. Du får denne meldingen på e-post fordi kommunikasjon på nett som hovedregel er innført for stat og kommune. Det gjelder også Skatteetaten. Vi varsler deg derfor via SMS og/eller e-post når vi har informasjon til deg. På Skatteetatens nettsider finner du også informasjon om hvordan du logger deg på for å se skatteoppgjøret, med for eksempel BankID eller MinID. Vennlig hilsen Skatteetaten»

- Det stemmer at fra 17. juni og utover vil de som mottar elektronisk skatteoppgjør få oppgjøret sitt i Altinn når dette er klart. Første oppgjørsdato er 25. juni, og da vil også de som får oppgjør på papir få oppgjøret sitt. De som har penger tilgode får pengene på konto fra 25. juni, opplyser presseansavarlig i Skatteetaten Anne Kirkhusmo til Nettavisen NA24.

Antallet e-brukere (antallet som kun mottar skatteoppgjøret elektronisk) er cirak 900.000 skattytere.

Har du ikke fått melding fra Altinn innen 25. juni, eller leverte du selvangivelsen din på papir, får du skatteoppgjøret tidligst 6. august.

- Deretter blir det løpende oppgjør frem til 15. oktober, skriver Skatteetaten på sine nettsider.

Dersom du er uenig i tallene må du klage innen seks uker etter datoen du mottok oppgjøret. Klage gjør du her.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere